Vacante

#japonia #vacanta copii # sfaturi de vacanta #vacanta japonia

Vacanta in Japonia: 4 sfaturi pretioase pentru familia cu copii

O vacanta cu familia in Japonia se poate dovedi o experienta inedita, care sa iti creeze amintiri de neuitat. Diferentele de cultura si de stil de viata insa ar putea sa iti ofere o serie de surprize neplacute. Spre exemplu, stii la ce ar trebui sa te astepti de la hotelurile din Tara Soarelui Rasare? Informarea in prealabil te va ajuta sa ai parte de o vacanta linistita in compania celor dragi.


1. Tine bani lichizi la indemana

Japonia este o tara in care cele mai multe tranzactii se desfasoara cu bani lichizi, nu cu cardul. Astfel, vei putea remarca, odata ajuns la destinatie, ca orasul nu abunda in ATM-uri, nici in magazine unde este acceptata plata cu cardul.

Pentru ca tu si familia ta sa nu aveti parte de neplaceri, asigura-te ca ai o cantitate suficienta de bani lichizi la tine. De altfel, rata criminalitatii este foarte redusa in Japonia. Prin urmare, nu va fi cazul sa iti faci griji in ceea ce priveste siguranta ta si a familiei.


2. Profita de beneficiile oferite familiilor

Magazinele mari din Japonia sunt concepute pentru a servi intereselor familiei. Astfel, daca familia ta include si un junior de doar cateva luni, afla ca aici vei gasi la fiecare toaleta masute pentru schimbatul scutecelor, cat si camarute special destinate mamicilor care vor sa alapteze.


3. Fii atent la cazarea in hoteluri

De regula, camerele din hotelurile japoneze sunt mici si deloc ieftine. Mai mult decat atat, fii pregatit sa achiti tariful de cazare per persoana, nu per camera! De asemenea, afla ca este foarte probabil sa fii nevoit sa inchiriezi si un patut special pentru micutul tau de doar cateva luni.


4. Adauga in bagaj caruciorul, dar si un port-bebe

Cand ai un copilas aflat inca la varsta plimbarilor cu caruciorul, nu ezita sa pui in bagaj si acest accesoriu util, insotit insa si de o serie de alternative, precum slingul sau port-bebe-ul.

Caruciorul se va dovedi util la plimbarile in pas domol prin orasele japoneze. Insa te vei putea baza intotdeauna pe utilitatea unui sling ori pe cea a unui port-bebe, in special cand te vei vedea nevoit sa te deplasezi cu mijloace de transort in comun: retine ca nu toate statiile de metrou sunt prevazute cu lifturi care sa iti permita folosirea comoda a caruciorului.

Foto: fecielo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea