Vacante

#muzeu subacvatic #constanta #romania

Primul muzeu subacvatic din Romania va fi deschis in Constanta. Ce poti vedea

 

In Romania, chiar in apropiere de Cazinoul din Constanta, se va deschide un muzeu subacvatic ce va putea fi vizitat de pasionatii de scufundari.

Aici, pasionatii de scufundari vor putea admira ruinele cetatii Tomis, recendt descoperite de cercetatorii specializati in arheologie subacvatica. Acestia au creat trasee specifice pentru pasionatii de suba diving, oferindu-le posibilitatea de a vedea, pe langa ruine si ramasitele a 27 de epave si submarine care zac de ani de zile pe fundul marii negre.

Din dreptul statiunii Constanta si pana la Capul Kaliakra din Bulgaria, cercetatorii au analizat meticulos fundul marii si au descoperit locuri uimitoare care vor deveni, in curand, accesibile pentru turistii pasionati de scufundari.

Turistii vor putea admira un submarin sovietic, care zace pe fundul marii din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Acesta se afla in apropierea statiunii Costinesti. De asemenea, se poate observa un alt submarin, care transporta 800 de migranti evrei, si care s-a scufundat in 1940 in apropiere de portul Constanta.  

Toate acestea, dar si cateva statui vor putea fi explorate de pasionatii de scufundari. 

Initiativa ii apartine lui Pascale Roibu, fost scafandru militar si specialist cu peste doua decenii de experienta petrecute in adancuri.

"Am realizat scufundarea a doua statui. Poetul are in jur de 90, iar statuia scafandrului greu pe care l-am realizat eu are 180 de kg. Ar fi primul punct turistic pentru ca este cel mai aproape de mal", a declarat Pascale Roibu, fost scafandru militar si specialist, potrivit stirileprotv.ro

Toate aceste comori sunt disponibile si celor care nu au curaj sa se avantureze in adancuri, printr-un tur virtual al epavelor din Marea Neagra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea