Vacante

# muzeu cipru #muzeu subacvatic #cipru

Primul muzeu subacvatic din lume s-a deschis in Cipru cu instantanee colosale pentru vizitatori. Cat costa un bilet FOTO

Muzeul Sculpturii Subacvatice din Ayia Napa (Cipru) a fost deschis oficial la inceputul lunii august in Cipru.

In cadrul ceremoniei de deschidere, ministrul transporturilor, Yiannis Karousos, a declarat ca muzeul va pune Cipru pe harta mondiala a scufundarilor si se asteapta sa atraga anual 50.000 de vizitatori.

Ideea de a deschide un astfel de muzeu a fost pusa pentru prima data in fata consiliului municipal Ayia Napa in 2014, iar lucrarile au inceput trei ani mai tarziu.

Artistul din spatele lucrarilor, Jason deCaires Taylor, este ingrijorat de schimbarile climatice si de efectele pescuitului excesiv. El a creat 93 de lucrari care au fost plasate la o adancime de pana la 10 metri si pot fi vazute de scafandri si snorkellers. Acestea au fost concepute pentru a incuraja viata plantelor sa creasca pe ele si astfel sa atraga mai multa viata animala.

Turismul de scufundare este unul dintre pilonii Strategiei nationale de turism a Ciprului 2030.

Costul total al crearii muzeului subacvatic a ajuns la un milion de euro.

Muzeul este situat la 200 m de coasta Ayia Napa.

Desi MUSAN nu cere anul acesta taxa de bilet, totusi, taxa de scufundare trebui platita. Preturile variaza de la aproximativ 20 de euro pentru snorkelling si 60 euro pentru scufundari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea