Vacante

Peste 900.000 de romani isi fac concediul peste hotare

In 2008, topul destinatiilor pentru vacanta de vara aduce Grecia, Bulgaria si Turcia pe primele locuri.

 

Una dintre tipurile de vacante care se bucura de succes in randul romanilor il reprezinta ofertele charter. Prin urmare, agentiile si operatorii de turism au crescut numarul drum , Izmir), 23 pentru Grecia (Salonic, Rhodos , Creta, Zakynthos , Corfu), 8 pentru Tunisia si 10 pentru Spania ( Costa Brava , Mallorca, Ibiza, Tenerife).

 

ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) preconizeaza cresteri de 30% a numarului de romani care vor alege sa-si petreaca concediul peste hotare, in acest an.  

Unul dintre motivele pentru care Grecia, Turcia si Bulgaria se bucura de atata succes este pretul foarte bun si serviciile de calitate. In plus, operatorii de turism dau libertatea turistilor de a alege varianta cu transport (avion, autocar) sau varianta transportului personal. Distantele fiind acceptabile, multi aleg doar cazarea si masa, mergand cu masina personala.

 

Avantajul major este mai ales pentru cei care doresc sa viziteze cat mai multe zone, insa un turist care alege aceasta varianta trebuie sa bine bine informat cu privire la reglementarile trafice din tara respectiva. De exemplu in Grecia numeroasele autostrazi au fiecare taxa proprie, care pot cantari destul de mult in bugetul alocat vacantei.

 

Pentru oferte de vara in Grecia, Turcia si Spania, citeste articolele aici si aici.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea