Vacante

# destinatie de vacanta #franta #vacanta

Franta - o destinatie perfecta pentru pasionatii de istorie

In cazul in care istoria este una dintre pasiunile tale, Franta este o tara ce merita cu siguranta vizitata. Aceasta tara si-a facut inca din cele mai vechi timpuri un obiectiv din a-si conserva istoria cat mai bine si de a o transmite mai departe din generatie in generatie.

Ajuns in Franta, poti vizita Palatul Versailles, Chateu de Fontainebleau, dar si Nimes Arena, unul dintre cele mai bine conservate colosseum-uri din lume. Astfel, cateva zile petrecute in Franta iti pot imbogati bagajul cultural enorm si, in acelasi timp, poti descoperi si alte locuri minunate. Prezentarea celor mai cunoscute locuri cu incarcatura istorica este in randurile urmatoare:

Palatul Versailles

In fiecare an, peste 7 milioane de turisti trec pragul acestui palat impozant aflat la aproximativ o ora distanta de Paris. Cei mai multi turisti care viziteaza Parisul isi iau si excursii de o zi in afara orasului. Unii aleg sa mearga la Disneyland, in timp ce pentru cei pasionati de istorie Versailles este un loc ideal. Aici a fost resedinta regilor Ludovic al XIV-lea, XV-lea si al XVI-lea.

In plus, aici a fost si locul in care s-a semnat tratatul care a pus punct oficial Primului Razboi Mondial. Din 1837, Versailles a devenit primul muzeu de istorie al Frantei. Din aceasta vara, la Versailles au fost deschise publicului noi sali, care propun o incursiune si mai bogata in istoria Frantei. Iar gradinile palatului sunt si ele cu adevarat spectaculoase.

Fiind un loc atat de special, la Versailles s-au filmat si numeroase filme, precum Funny Face (1957), Valmont (1989), Napoleon (2001) sau La Traviata (2000). Exista bineinteles si jocuri video in care actiunea se petrece aici, printre cele mai populare numarandu-se Versailles 1685 si Vivez Versailles. Palatul Versailles nu i-a lasat indiferenti nici pe bulgarii de la EGT (Amusnet Interactive) care au lansat in 2014 slotul online Versailles Gold, un joc foarte popular pe platformele de casino online.

Chateau de Fontainebleau

Tot in apropierea Parisului se afla si acest castel care are o incarcatura istorica bogata. Se afla la aproximativ 55 de kilometri de Paris, astfel ca poti ajunge acolo intr-o ora din capitala Frantei. Castelul impresioneaza prin grandoarea sa, avand peste 1.500 de camere. De asemenea, a fost resedinta pentru monarhii francezi, de la Ludovic al VII-lea pana la Napoleon al III-lea. In anul 1927 a fost transformat in muzeu national, pentru ca din 1981 sa devina parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Numerosii regi francezi si-au pus amprenta asupra modului in care arata locul, astfel ca incarcatura istorica este deosebita. Si acest loc apare in numeroase filme si jocuri.

Nimes Arena

Amfiteatrele romane atrag tot timpul interes din partea turistilor, iar Nimes Arena este unul dintre cele mai bine conservate. Constructia a inceput in secolul I dupa Hristos, in timpul domniei imparatului Augustus. Fatada Colosseumului este impresionanta, are numeroase arcade si ornamente. In vremurile de glorie, cand era in activitate, in aceasta arena puteau lua loc pana la 24 de mii de oameni. Apoi, in secolul al VI-lea, Arena de la Nimes a devenit o fortareata. In perioadele de conflict, cand regiunea era sub atac, in aceasta arena se adaposteau oamenii din zona. Ulterior, in secolul al XVIII-lea, arena a fost transformata intr-un sat si aici locuiau in jur de 700 de oameni.

Les Invalides

Initial, acest loc a fost construit la ordinul regelui Ludovic al XIV-lea ca fiind un spital pentru soldatii bolnavi. Finalizarea constructiei a datat din anul 1676. Ulterior au fost adaugate aici o biserica si o capela regala. Locul s-a transformat cu trecerea timpului, iar trupul imparatului Napoleon Bonaparte a fost adus aici in data de 1 decembrie 1840, in timp ce mormantul a fost finalizat in anul 1861. De asemenea, in prezent aici poate fi vizitat si Musee de l'Armee, un muzeu militar.

Acestea sunt insa doar cateva dintre obiectivele cu incarcatura istorica pe care Franta le ofera turistilor. Dincolo de acestea, turistii mai pot vizita si alte obiective turistice foarte populare, cum ar fi Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Musee d'Orsay si asa mai departe.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea