Vacante

#croatia #sporturi extreme #turisti

Croatia, o destinatie buna pentru cei cu spirit de aventura

Pe langa monumentele istorice, orasele medievale si frumusetea naturala a peisajelor, Croatia este o destinatie potrivita pentru turistii amatori de vacante active. Se pot practica numeroase sporturi, de la cele obisnuite, precum ciclism si volei la sporturile antrenante precum rafting, canoeing, kayaking sau scufundari .

Cei carora le place sa-si petreaca timpul in aer liber au posibilitatea sa inchirieze o bicicleta. In Croatia sunt diverse rute foarte potrivite pentru ciclism, precum cele din vaile insorite ale Istriei sau din regiunile cu plantatii de vita-de-vie din Hrvatsko Zagorje.
 

Sporturi acvatice in Croatia
 

Tara celor 1000 de insule reprezinta o destinatie ideala pentru cei care practica kayaking si canoeing. Astfel de activitati de vacanta sunt potrivite nu doar pentru turistii sportivi, dar si pentru familiile cu copii. O expeditie in canoe ofera posibilitatea de a descoperi pesterile acestor insule.

Un sport mai solicitand, inscris in gama sporturilor extreme, este raftingul. Acesta se practica pe rauri precum Cetina, Dobra sau Kupa. Cetina este considerat unul dintre raurile care ofera cel mai frumos traseu pentru kayaking. Presarat cu sate din loc in loc si marginit de padure, raul Cetina ofera peisaje deosebite in mijlocul naturii.

Pentru pasionatii de windsurfing, Korcula, o insula din apropierea Coastei Dalmate, aproape la fel de cunoscuta precum insula Krk. Zona are o adevarata traditie in practicarea windsurfingului, astfel incat aici vin turisti straini atat experimentati, cat si cei care vor sa se initieze in acest sport.
 

Scufundari in Croatia
 

Si adancurile marii sunt pline de atractii pentru amatorii de scufundari. Recifele de corali, pesterile subacvatic, epavele, flora si fauna marina sunt cateva dintre motivele pentru care turistii aleg scufundarile in Marea Adriatica , incepand cu luna mai si sfarsind cu noiembrie. Croatia are peste 80 de locuri unde se fac scufundari, unele dintre ele fiind potrivite pentru profesionisti, altele, pentru toate categoriile de scufundatori.

Una dintre epavele care se spune ca ar fi printre cele mai frumoase din Marea Adriatica se afla in Istria, langa Rovinj. Nava scufundata dateaza din 1914, se afla la o adancime intre 28 si 42 de metri si ofera posibilitatea de a fi explorata in interior, insa o astfel de excapada este recomandata numai specialistilor. De fapt, top 3 al locurilor de scufundari este reprezentat de Baron Gautsch (Istria), Lina (Cres) si Susak (Margarina).

Cei care vor sa exploreze pesterile subacvatice o pot face in partea de nord a Dalmatiei. In apropiere de portul Siroka exista mai multe astfel de pesteri interconectate, potrivite pentru a fi explorate de catre scufundatori de toate nivelele.

Pentru a putea face scufundari in Croatia ai nevoie de un permis special. Acesta costa 100 HRK (kune; 1 HRK = 2.17 lei) si poate fi obtinut de la centrele de scufundari, la prezentarea pasaportului si certificatului de scafandru. Un astfel de permis are o valabilitate de un an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea