Vacante

#revelion #londra #paris #rio de janeiro

Cele mai tari petreceri de Revelion in jurul lumii

De Revelion, marile orase ale lumii organizeaza petreceri fastuoase in aer liber, la care participa milioane de persoane. Concertele stradale si focurile de artificii sunt principalele atractii ale acestor celebrari.

Revelion in Orasul Luminilor , Paris
 

Pentru sarutul de la miezul noptii, indragostitii trebuie sa fie de Revelion in Paris. Aici, seara de Ajun si intreaga noapte de Anul Nou reprezinta unul dintre cele mai animate momente din intreg anul. Strazile se umplu de lume venita sa se distreze si sa priveasca focurile de artificii care se organizeaza in Orasul Luminilor.

Principalele locuri unde se aduna oamenii sunt in Champs Elysees , in Champ de Mars si in Trocadero. Turnul Eiffel ofera unul dintre cele mai frumoase spectacole de focuri de artificii in noaptea de Revelion.

Pe de alta parte, cei care merg in aceste puncte de maxim interes trebuie sa faca fata multimii si galagiei.

Restaurantele si cluburile din Paris isi asteapta si ele clientii de Anul Nou. Cei care se aventureaza in oras in aceasta noapte au la dispozitie transportul in comun care este gratuit incepand cu 31 decembrie, orele 17:00 pana pe 1 ianuarie, la pranz.

O alta experienta deosebita de petrecere a noptii de Revelion este cea de la bordul vaporaselor care organizeaza cine festive de Anul Nou. Pasagerii acestor ambarcatiuni sunt plimbati pe Sena, de-a lungul celor mai frumoase cladiri din Paris si au parte de muzica, dans si un meniu de sarbatoare. O astfel de oferta costa cateva sute de euro, intre 15 si chiar 600 de euro, in cazul unor servicii de lux.
 

Revelion in Londra, artificiile de la Roata Mare
 

In Ajun de revelion, Londra devine mai animata ca niciodata, ca urmare a petrecerilor, festivitatilor si focurilor de artificii care se desfasoara aici. De-a lungul raului Tamisa au loc spectacole de artificii care atrag peste 250 de mii de spectatori. Desi focurile de artificii pot fi vazute gratuit, multa lume se aduna pe malurile raului, cu cateva ore inainte, astfel incat este greu sa gasesti un loc liber de unde sa privesti nestingherit. Cei care merg sa vada acest spectacol de lumini trebuie sa stie ca el este gratuit, cu toate ca exista profitori care incearca sa vanda turistilor asa-zise locuri la focurile de artificii.

In schimb, barurile, cluburile si restaurantele care ofera programe de Revelion percep taxe de intrare sau pentru meniu. Petrecerile organizate in cluburi si restaurante costa de la 10 euro de persoana si ajung la peste 20 euro. De exemplu, cei care sarbatoresc Anul Nou pe vaporas, intr-o croaziera pe Tamisa, platesc cam 250 euro pentru o noapte cu Dj si preparate gourmet.

In prima zi a noului an are loc in Londra parada de Anul Nou: New Year’s Day Parade. In principalele zone ale metropolei celebra parada anuala atrage mii de spectatori. Parada trece prin zonele Piccadilly, Trafalgar Square, Whitehall si Parliament Square. In 2011, New Year’s Day Parade se va afla la cea de-a 25-a editie si va incepe de la orele 15:00, pe 1 ianuarie 2011.
 

Revelion in Rio de Janeiro
 

Rio de Janeiro ofera vizitatorilor posibilitatea de a petrece Revelionul pe plaja, in ritmurile vii ale muzicii braziliene. Peste 2 milioane de persoane se aduna pe principalele plaje ale orasului, precum Copacabana . Brazilienii aprind lumanari care simbolizeaza promisiuni pentru anul care vine.

Se spune despre Anul Nou din Rio ca orice om ar trebui sa-l experimenteze, cel putin o data in viata, ca urmare a grandiozitatii sale. Revelionul 2011 din Rio de Janeiro poarta numele Decada de Ouro (Decada de Aur). Acest nume face referire la evenimentele majore care vor avea loc in urmatorii ani: Military World Games in iulie 2011, FIFA's Confederations Cup in 2013, Cupa Mondiala in 2014 si Jocurile Olimpice din 2016.

Pe plaja Copacabana au loc concerte non-stop, pe mai multe scene si cu spectacole pirotehnice. Printre cele mai asteptate momente ale acestui Revelion este lansarea logo-ului Rio de Janeiro pentru Jocurile Olimpice 2016.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea