Vacante

# destinatii turistice #destinatii de vacanta #europa

Cele mai populare destinatii turistice din Europa

 

Europa are destinatii de vacanta renumite in intreaga lume. Topurile care se fac in acest sens au o doza semnificativa de subiectivism si este normal sa fie asa, fiecare turist isi alege vacanta ideala in functie de ceea ce doreste sa vada, timpul pe care il are la dispozitie, sezonul din an ales pentru vacanta.

 

 

Chiar si asa, iti dam in acest articol trei idei de vacanta europeana in trei orase fabuloase, cu precizarea ca nu sunt nici pe departe singurele destinatii pentru sejurul tau. In fiecare tara europeana poti gasi locuri splendide, ospitaliere, monumente istorice si culturale care tin de civilizatia europeana.

Praga (Cehia)

Praga nu este foarte departe de noi, un zbor de la Bucuresti la Praga dureaza aproximativ 2 ore. Praga este un oras accesibil in ceea ce priveste cazarea si preturile in general, poti gasi aici numeroase hosteluri si apartamente de inchiriat. Daca ajungi la Praga in vacanta, nu uita sa vizitezi:

  • Castelul Praga: cel mai mare complex medieval din Europa.
  • Strada de aur: aici exista casute istorice. Intr-una dintre acestea a locuit scriitorul Franz Kafka.
  • Catedrala Sf. Vitus: cea mai mare catedrala din Cehia (și un minunat exemplu de arhitectura gotica).
  • Palatul Lobkowicz: exista aici colectii de tablouri, partituri, carti, armuri, manuscrise care au apartinut lui Mozart si Beethoven.
  • Ceasul astronomic: Interesant la acest ceas (care dateaza din secolul al XV-lea) este ca din ora in ora se deschide o usita din care iese Iisus impreuna cu cei 12 apostoli care il urmeaza. Sub ceasul astronomic, exista cele 12 semne ale zodiacului (adaugate in 1865).
  • Galeria Nationala din Praga: colectiile cuprind operele unor artisti cehi si slovaci, dar nu numai (Picasso, Rodin, Cezanne, Renoir, Van Gogh).
  • Casa care danseaza: este vorba de fapt despre o cladire din centrul orasului, care este alcatuita din doua turnuri care par ca se imbratiseaza. Turnurile au fost botezate Ginger si Fred, dupa numele celebrilor dansatori Ginger Rogers si Fred Astaire. 
  • Podul Charles (Carol): structura este marginita de nenumarate statui de sfinti.

Roma (Italia)

Roma pare a fi Orasul Etern al Europei. Este locul ideal pentru vacanta, indiferent de anotimp. Clima de aici este mediteraneana, ceea ce inseamna ca iernile sunt blande (si ploioase), iar verile sunt calduroase (temperaturile sunt in jur de 32 de grade Celsius, iar gradul de umezeala este ridicat). Pretul biletelor cu avionul nu este foarte ridicat, dar este recomandat sa rezervi biletul de avion din Italia catre Romania inainte de vacanta, pentru a nu avea emotii. Daca ajungi la Roma, nu uita sa vizitezi:

  • Colosseum: este cel mai mare amfiteatru construit in timpul Imperiului Roman. Nicaieri nu te poti simti mai roman ca la Colosseum. 
  • Forumul Roman: daca vrei sa te plimbi pe urmele lui Cezar (Via Sacra), daca vrei sa petreci ore plimbandu-te printre temple, mergi la Forumul Roman (il gasesti intre Piazza Venezia si Colosseum).
  • Capela Sixtina: nimeni nu pleaca de la Roma fara sa vada frescele minunate pictate de Michelangelo, Botticelli, Perugino. Nu uita, Capela Sixtina se afla la Vatican.
  • Fontana di Trevi: sunt multe mituri care sunt legate de aceasta fantana, dar dincolo de acestea, fantana este cu siguranta cea mai frumoasa si mai mare din Roma. Poate fi vizitata si noaptea, pentru ca este luminata feeric.
  • Basilica Sf. Petru: este una dintre cele mai frumoase si renumite biserici din lume, Papa tine numeroase slujbe aici, de-a lungul anului. Exista in interiorul bisericii opere de arta renumite (Pietà lui Michelangelo de exemplu).

Paris (Franta)

Nimeni nu si-ar putea imagina Europa fara Paris, capitala care adaposteste opere de arta fascinante, monumente istorice si culturale renumite. Iata cateva dintre acestea pe care ar trebui sa nu le ratezi daca ajungi la Paris:

  • Turnul Eiffel: desi la momentul in care a fost ridicat de Gustave Eiffel parizienii au vrut sa-l vada disparut din peisajul urban, Parisul ar fi astazi de neimaginat fara Turnul Eiffel. Retine ca daca vrei sa eviti cozile impresionante, poti rezerva online biletele.
  • Arcul de Triumf: este un monument istoric care a fost ridicat cu ocazia victoriei lui Napoleon la Austerlitz (1805). 284 de trepte despart turistul de varful monumentului.
  • Muzeul Luvru: la Luvru se gasesc numeroase capodopere ale lui Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt.
  • Muzeul Versailles: Palatul Versailles a fost construit de Regele Soare (Ludovic al XIV-lea) si se afla la aproximativ 20 de kilometri de capitala Frantei. Impresionante sunt si gradinile din jurul palatului.
  • Basilica Sacre Coeur: este construita in stil romano-bizantin si daca reusesti sa urci cele 300 de trepte pana in varful domului vei fi rasplatit cu o panorama spectaculoasa a orasului.
  • Centrul Pompidou: este vorba despre un centru de expozitii si galerii de arta contemporana. Aici se gaseste Atelierul lui Brancusi.  
  • Gradinile Luxembourg: se afla in centrul Parisului. In mod normal, aici se organizeaza evenimente, spectacole si expozitii de arta. 

Acestea sunt doar trei idei de vacanta europeana, dar nu uita ca fiecare tara europeana are numeroase locuri ideale pentru vacanta ta de neuitat.

Sursa foto: www.shuterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea