Vacante

#turism #destinatii vacanta #sfaturi vacanta # vacanta bruxelles

Ce trebuie sa stii pentru o vacanta in Bruxelles

Orasul Bruxelles este unul din locurile in care nu ai cum sa te plictisesti- de la cafenele si baruri cochete, pana la targuri de antichitati si cladiri medievale, totul pare sa fi fost creat pentru turistii dornici de trairi cosmopolite.

Daca ai planuit sa iti petreci o vacanta in Capitala Europei, iata care sunt elementele pe care trebuie sa le analizezi inainte.

1. Alege perioada plecarii

Orasul belgian nu isi pierde din farmec, indiferent ca alegi sa il vizitezi primavara, vara, toamna sau iarna.

Trebuie doar sa tii cont de modul in care vrei sa iti umpli timpul liber.

Daca primavara este un anotimp propice promenadelor si serilor petrecute pe terasele cafenelelor cochete, vara poti vizita muzeele sau targurile de antichitati.

Toamna, Bruxelles gazduieste o serie de evenimente culturale, din lumea artei, filmului sau muzicii, in vreme ce iarna, Pietele de Craciun atrag o multime de turisti din intreaga lume.

Indiferent de anotimp, nu uita sa iti pui in bagaje si o umbrela, pentru ca la Bruxelles ploua destul de mult.

2. Compara ofertele si alege cel mai avantajos zbor

Cel mai rapid mod de a ajunge in acest oras este cel pe calea aerului.

Cauta oferte de zbor avantajoase si bazeaza-te pe early-booking.

Principalul aeroport din Bruxelles este Zaventem. De aici se fac legaturile cu toate cartierele orasului. La fiecare 20 de minute circula trenuri care deservesc cele trei statii principale de cale ferata (Gare du Nord, Gare centrale si Gare du Midi).

3. Afla cum poti calatori prin Bruxelles

Ai trei mari variante cu ajutorul carora te poti deplasa in capitala Belgiei: apelezi la mijloacele de transport in comun, inchiriezi o masina sau mergi cu taxiul.

Sistemul de transport public in Bruxelles este bine pus la punct, iar retelele de tramvai, autobuz si metrou sunt interconectate. Copiii sub sase ani insotiti de un adult pot calatori gratuit, existand insa limita de maxim patru copii pentru un adult.

In Bruxelles poti gasi cateva companii de inchirieri auto foarte cunoscute, cum ar fi Hertz, Avis sau Europcar.

Taxiurile in Bruxelles pot fi recunoscute cu usurinta, dupa firma luminoasa de pe plafon. Trebuie sa retii ca acestea pleaca din statiile de taxi speciale, fara a putea fi oprite de pe trotuar.

Se poate face insa comanda telefonica de la hotelul in care te-ai cazat. O practica des intalnita in randul taximetristilor din acest oras este aceea de a rotunji suma totala de plata.

4. Stabileste-ti obiectivele de vizitat

O vacanta la Bruxelles trebuie sa includa si vizitarea celor mai reprezentative obiective ale orasului.

Nu trebuie ratat Grand Place (un loc inconjurat de creatii arhitecturale de exceptie), mai ales ca se afla chiar in inima Bruxelles-ului.

Plimba-te pe stradutele pietonale din centru, fotografiza statuia Mannekin Piss sau mergi la imensul Palais de Justice.

Mai ai de descoperit biserica Notre Dame au Sablon, parcul Cinquentannaire sau Parlamentul European.

Daca timpul iti permite, nu trebuie sa ratezi nici imprejurimile. Brugge, Antwerpen, Gent si Waterloo sunt doar cateva din destinatiile propuse de noi.

Foto: prestige-mls.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea