Vacante

#statiune litoral #vacanta #litoral #litoralul romanesc

Ce statiune de pe litoralul romanesc sa alegi pentru concediu si de ce

Romania este o tara a carei frumusete merita sa o explorezi pe deplin. Anul acesta iti propunem sa redescoperi farmecul litoralului de pe meleagurile autohtone si sa optezi pentru o vacanta intr-una dintre statiunile acestuia. Din fericire, litoralul romanesc este extrem de ofertant, astfel ca, odata cu deschiderea sezonului este gata sa intampine familiile cu copii, cuplurile si gastile de prieteni dornice de distractie si de relaxare.

 

Asadar, iata ce statiune de pe litoralul romanesc sa alegi pentru concediu si de ce! 

Mangalia, un oras cu istorie

Mangalia este una dintre cele mai incarcate de istorie statiuni de la Marea Neagra. Denumita in trecut Callatis, statiunea se mandreste in primul rand cu pozitionarea sa - anume pe o faleza inalta de circa 20 de metri. De-a lungul cursului istoriei, Callatisul (care mai apoi a fost botezat Pangalia, de unde a derivat de altfel si denumirea sa actuala) a fost un important punct comercial cu Occidentul, alaturi de Constanta si de Varna. 

Dupa anii 1930, orasul s-a transformat intr-o statiune balneoclimaterica foarte apreciata la aceea vreme, rol pentru care Mangalia este vizitata anual chiar si in zilele noastre. 

O statiune extrem de ofertanta 

Daca iti doresti sa te bucuri de o vacanta in Romania, ar trebui sa incepi cat mai repede sa cauti cazare in Mangalia. In ultimii ani, statiunea a beneficiat de investitii considerabile, astfel ca in prezent este o destinatie de concediu cat se poate de ofertanta si, deci, de cautata.  Aici vei gasi unitati de cazare moderne, cu servicii all inclusive premium, din care nu lipsesc meniurile diversificate, bauturile sofisticate precum si numeroase activitati de petrecere a timpului liber. Iata doar cateva dintre motivele pentru care sa iti petreci vacanta de vara aici:

1. Plajele

Desi poti descoperi orasul si in extrasezon, gratie lanturilor hoteliere care pastreaza unitati de cazare deschise in aceasta perioada, este evident ca Mangalia, la fel ca orice alta statiune de la mare, este absolut fermecatoare vara. Plaja de aici este, de fapt, o intindere de nisip cu proprietati curative, gratie continutului de sapropel, care ofera beneficii pentru sanatatea noastra. 

Totodata, zonele amenajate cu sezlonguri si umbrele iti ofera tot confortul pe care ti-l doresti intr-un sejur la malul marii. 

2. Activitatile pentru copii

Mangalia este destinatia de vacanta perfecta pentru familiile cu copii. Deoarece este o statiune mai putin aglomerata, ofera posibilitatea turistilor mai mici sa se distreze in voie construind casele de nisip sau balacindu-se in apa de adancime mica. 

In plus, resorturile moderne construite recent in aceasta statiune asigura o multime de activitati si spectacole destinate celor mici, astfel incat intreaga familie sa isi reincarce bateriile in concediu. 

3. Centrele de agrement

Centrele de agrement din zona reprezinta un alt motiv pentru care ar trebui sa iti planifici urmatoarea vacanta in Mangalia. Statiunea se mandreste cu cea mai mare herghelie din sud-estul europei, unde atat adultii cat si copiii se pot imprieteni cu caii pur sange car sunt antrenati zilnic aici. 

De asemenea, daca iubesti natura, nu uita sa vizitezi si Rezervatia Hagieni, perla patrimoniului natural din Dobrogea, un real paradis al faunei si florei din zona Marii Negre. 

4. Muzeele

In zilele ploioase, Mangalia ramane la fel de ofertanta in ceea ce priveste activitatile de petrecere a timpului liber. Aici poti vizita o serie de obiective turistice care amintesc de trecutul acestei statiuni. Pentru pasionatii de istorie si de arhitectura, Muzeul de Arheologie isi deschide portile oferind un spectacol vizual si cultural memorabil. In incinta sa pot fi admirate adevarate piese de arta cu un design specific locului, printre care coloane, sculpturi, statuete, sarcofage si altele. 

Tot in Mangalia poate fi vizitata si Moscheea Esmahan Sultan, o cladire emblematica in stil maur, cel mai vechi lacas de cult musulman din din Romania. 

Alaturi de aceste obiective turistice de neratat se afla si Muzeul Marinei, care cuprinde o colectie vasta de elemente de armament si care aduce in atentia publicului informatii pretioase despre tehnica navala.  

Mangalia este usor accesibila cu masina personala, dar si cu trenul, iar vestea buna este ca zona se afla intr-un proces permanent de dezvoltare, ceea ce inseamna ca isi intampina turistii, de la an la an, cu noi suprize. 

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea