Vacante

#masina #excursie

6 lucruri esentiale pe care sa le ai cu tine intr-o excursie de o zi cu masina

Calatoriile sunt benefice atat pentru sanatatea corpului nostru, cat si din punct de vedere al sanatatii mintale. Micile escapade ne ajuta sa ne dezvoltam cultura prin vizitarea de obiective turistice. Fiecare monument, muzeu sau cladire emblematica ne intoarce in trecut, intr-un punct istoric care a contruibuit la construirea societatii contemporane.

 

Organizarea unei excursii de o zi presupune crearea unui plan si stabilirea in prealabil a traseului, astfel incat sa poti gestiona timpul in mod eficient. Organizeaza escapada luand in calcul zona, prognoza meteo si numarul de ore pe care esti dispus sa-l aloci fiecarei locatii pe care o vei vizita. Inainte sa pornesti la drum, trebuie sa ai in vedere care sunt lucrurile esentiale pentru o calatorie. Iata cateva informatii utile prin care poti descoperi ce anume este necesar sa iei cu tine intr-o excursie de o zi cu masina.

Alimentatia si hidratarea sunt prioritare

Atunci cand pleci la drum lung, este necesar sa te aprovizionezi cu mancare si apa. Hidratarea este foarte importanta, motiv pentru care, in cadrul oricarei calatorii, lichidele nu trebuie sa lipseasca. Ai nevoie de apa in primul rand, dar poti lua cu tine si alte lichide dupa preferinte. Aseaza-le intr-un rucsac normal sau intr-o geanta frigorifica daca doresti sa le mentii reci. De asemenea, daca vrei sa iei cu tine cafea sau ceai si doresti sa ramana calde, toarna lichidele in termosuri.

In ceea ce priveste alimentatia, pregateste cateva preparate rapide in functie de numarul pasagerilor. Poti face cateva sandvisuri pe care sa le impachetezi in pungi cu fermoar pentru a nu risipi alimentele prin masina sau in geanta. Daca vrei o mancare mai consistenta, prepara cateva bucati de carne cu garnitura si o salata. Pune preparatele intr-o caserola cu capac etans pentru a le pastra intacte. Nu uita nici de tacamuri. Adauga in bagaj si cateva fructe si nuci, pentru energie.

Asigura-te ca ai cu tine lucrurile esentiale

Exista cateva obiecte pe care trebuie sa le ai cu tine mereu, nu doar in calatorii. Printre acestea se numara portofelul cu cativa bani cash. Chiar daca utilizezi mereu cardurile electronice, pot exista probleme tehnice si sa nu le poti folosi. Actele sunt la fel de importante si nu trebuie sa-ti lipseasca, precum si cheile, atat ale automobilului, cat si de la locuinta ta.

Ingrijirea corpului si igiena sunt importante

Produsele de igiena nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau. Calatoriile cu masina pe un traseu mai lung insemna multe opriri si e bine sa fii pregatit pentru orice situatie. De asemenea, ingrijirea corpului este esentiala, astfel ca poti lua cu tine protectie solara, balsam de buze, crema pentru maini si chiar o apa termala. In functie de vreme, ochelarii de soare sunt si ei necesari intr-o calatorie, mai ales daca tu esti soferul.

Tehnologia reprezinta un real ajutor in orice situatie

In timpul calatoriilor, incarcatorul si bateria externa sunt instrumente utile pe care trebuie sa le ai in bagaj daca bateria dispozitivelor electronice de care dispui nu este eficienta pe termen lung. In ziua de azi folosim harti electronice pentru a gasi locatiile dorite si pentru a nu ne rataci. Asadar, telefonul trebuie sa fie incarcat tot timpul. De altfel, il folosim atat pentru a face fotografii care ne ajuta sa pastram amintiri, cat si in cazurile de urgenta.

Verifica prognoza meteo inainte de a pleca

Indiferent de anotimp, este esential sa ai cu tine o jacheta pentru vremea rece si o umbrela, deoarece ploaia poate fi imprevizibila. Adauga in portbagaj chiar si o patura pe care o poti folosi atat pentru a te incalzi, cat si daca decizi sa faci un picnic spontan in cadrul excursiei.

Ia cu tine un echipament de prim ajutor

Accidentele sunt neasteptate, iar din acest motiv trebuie sa fim precauti. Asadar, nu uita sa iei cu tine o trusa de prim ajutor, plasturi si o crema pentru posibile zgarieturi minore care nu au nevoie de un pansament.

Calatoriile cu masina sunt confortabile si pline de aventura, dar pot conduce si catre posibile situatii neprevazute. Motiv pentru care, inainte sa plecam, este necesar sa ne pregatim pentru orice posibil inconvenient. Urmatoarea data cand te organizezi pentru o excursie, ia in calcul lucrurile esentiale mentionate in articol.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea