Vacante

#destinatii de vacanta #destinatii europene

5 destinatii europene pentru o vacanta intre prietene

Daca nu ai pus niciodata in practica gandul sa calatoresti cu prietenele tale prin Europa, acesta este semnul ca ar trebui sa o faci. O escapada anuala a fetelor este o traditie pe care multe femei o asteapta cu nerabdare pentru ca le elibereaza de stresul si limitarile creative zilnice. In plus, este o ocazie buna sa creezi o legatura mai puternica cu prietenele tale.

 

Pentru a te ajuta sa planifici aceasta calatorie, ti-am pregatit 5 dintre cele mai potrivite destinatii din Europa pentru o escapada intre prietene:

1. Mykonos, Grecia

Mykonos este o insula din Grecia care transmite misticitate si putere instinctuala prin pastrarea traditiilor istorice mitologice, dar si distractie prin crearea unui spatiu vibrant unde viata de noapte nu lipseste niciodata. Mai mult, Mykonos este cunoscut ca un mediu prietenos cu toate comunitatile, inclusiv cu comunitatea LGBTQ+.

Cateva dintre principalele atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratati in aceasta escapada: Plaja Agrari, Mica Venetie, Manastirea lui Paleokastro, strada Matoyianni, Castelul Panigirakis etc. Daca prietenele tale isi doresc sa vizitati si „altfel” de atractii turistice, puteti sa faceti un popas la Fabrica de Bere Artizanala din Mykonos.

2. Madrid, Spania

Din perspectiva multor turisti, Madrid este cu adevarat un oras fascinant, distractiv si cultural cu o istorie care se intinde pe aproape un mileniu. Madridul inglobeaza minunile arhitecturale, o gastronomie populara la nivel mondial, muzeele de arta renumite si chiar un templu egiptean aflat la periferia orasului intr-un singur spatiu geografic. Acest lucru face ca orasul sa fie o destinata potrivita pentru orice tip de vizitator.

Achizitionati biletele de avion spre Madrid din timp si creeati o lista cu obiectivele turistice cele mai importante: Piata in aer liber Rastro, Parcul Retiro, Palatul Roial din Madrid, Muzeul Prado etc. Puteti incheia excursia cu o sesiune de cumparaturi in Gran Via!

3. Paris, Franta

Daca tu si prietenele tale aveti un simt al fashion-ului puternic, atunci Parisul este destinatia ideala pentru o escapada anul acesta. Capitala Frantei este in continua evolutie, transformandu-se intr-un adevarat oras al modei de top.

Pe langa magazinele de articole vestimentare si paradele anuale ale modelelor, exista si alte obiective care pot completa excursia: Turnul Eiffel, Muzeul D’Orsay, Muzeul Luvru, Palatul Versailles, Catacombele din Paris, Parcurile si Gradinile din Paris etc.

4. Budapesta, Ungaria

Vecinii nostri au o istorie incredibila si diversificata pe care o infatiseaza in arhitectura cladirilor, in traditii si in modul armonios in care au inglobat-o in aspectele moderne ale contemporaneitatii. In Budapesta aveti ocazia sa va odihniti corpul si mintea obosite la una dintre baile termale cunoscute, cum este Szechenyi. O plimbare de-a lungul ambelor parti ale Dunarii va va oferi o priveliste impresionanta asupra arhitecturii uimitoare a Budapestei si a monumentelor memoriale, cum ar fi Bastionul Pescarilor si cladirea Parlamentului.

Mai mult, prin afordabilitatea costurilor din Budapesta veti putea incerca cele mai luxoase preparate culinare!

5. Vilnius, Lituania

O alta destinatie prietenoasa cu bugetul pentru o escapada cu prietenele este Vilnius, capitala Lituaniei. Aveti ocazia sa va cazati la un hotel de lux cu preturi accesibile pentru orice tip de turist, sa va rasfatati cu cea mai buna cafea si sa faceti cumparaturi la magazine vestimentare de top!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea