Vacante

# vacanta paris #destinatii de vacanta #paris

4 curiozitati despre Franta si de ce merita sa o vizitezi

Cea mai vizitata tara din lume, Franta ofera turistilor o natura diversa, obiective culturale celebre si-i intampina cu arta sa culinara irezistibila. Dincolo de lucrurile pe care le stim cu totii despre pitorescul Hexagon, iata cateva curiozitati interesante si amuzante, care sa te convinga sa planifici vacanta la Paris, in Provence ori in alte regiuni franceze:

La Paris se afla prima cafenea literara din lume

Le Procope este prima cafenea literară din lume, care functioneaza inca din 1686 si este deschisa si in prezent, fiind in acelasi timp si un mic muzeu parizian. Poti savura o cafea buna in locul unde Voltaire, Molière ori Racine vorbeau lumii despre literatura vremii. De altfel, Franta a si castigat cele mai multe premii Nobel pentru literatura, nu mai putin de 15! Este urmata in acest clasament de SUA cu 11 premii si Marea Britanie cu 10. Adevarata capitala a culturii mondiale, Orasul Luminilor este un obiectiv turistic pentru toti iubitorii de literatura.

Intreaga Franta este o tara a culturii, lucru dovedit si de faptul ca in fiecare oras exista o strada ce poarta numele marelui scriitor Victor Hugo. Iar basme celebre precum Cenusareasa, Frumoasa Adormita, Scufita Rosie, Motanul Incaltat ori Barba Albastra nu sunt creatii hollywoodiene, ci au fost scrise de Charles Perrault, in secolul al XVII-lea.

Coasta de Azur este cea mai celebra riviera din lume

Ce poate fi mai relaxant decat un concediu la mare si la soare, intr-un cadru natural de vis? Coasta de Azur este un astfel de loc, apreciat de turistii din lumea intreaga. Poti lua bilete avion Bucuresti - Nisa ca sa petreci o vacanta totala. Te plimbi pe Promenade des Anglais, admiri portul vechi, vederile panoramice de la Colline du Château si te relaxezi pe plajele elegante.

Pe riviera franceza poti trai febra fimului, in timpul Festivalului de la Cannes, organizat anual, inca din 1932 si reluat sub numele actual in 1947. Te simti ca un star de cinema defiland pe celebra La Croisette sau ca un adevarat gambler la cazinourile din Monte Carlo, capitala Principatului Monaco.

Etapele din Turul Frantei gazduite in cadrul natural feeric al Coastei de Azur sunt si ele atracții turistice interesante, mai ales ca vorbim despre cea mai dificila competitie ciclista din lume.

Gastronomia franceza este in patrimoniul universal UNESCO

Calatoresti in Franta, iei micul dejun la o cafenea cocheta sau cinezi intr-un restaurant fine cuisine? Inseamna ca ai facut cunostinta cu cea mai apreciata gastronomie din lume, recunoscuta de  Organizația Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO).

Acest for prestigios a acordat Frantei recunoasterea valorii pentru arta culinara rafinata si importanta ei in dezvoltarea umanitatii. Motivatia specialistilor este ca o masa reprezinta ln Franta placerea gustului, finetea conversatiei, asocierea meniurilor cu vinuri sofisticate, celebrarea diversitatii.

Francezii pastreaza traditii inedite si obiceiuri originale

Spirite libere si nonconformiste francezii pastreaza obiceiuri inedite si respecta reguli vechi, pe care le considera parte integranta din traditiile locului. Cele mai cunoscute exemple in acest sens sunt urmatoarele: in Franta este interzis sa numesti un porc Napoleon, este ilegal sa te saruti pe o linie de cale ferata, iar in orasul Grasse, capitala mondiala a parfumurilor, este considerat ofensator refuzul unui esantion de parfum.

Faimoasa prin branzeturile sale, Franta produce nu mai putin de 200 de varietati de branza, dintre care peste 50 sunt omologate ca marci cu denumiri de origine controlata. Interesant este faptul ca fiecare dintre aceste delicatese are vinuri asociate aromei sale si se serveste doar in combinatiile consacrate. Nu incape gluma, la francezi rafinamentul este sport national!

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea