Vacante

#vacanta #destinatii de vacanta # destinatii turistice #Game of Thrones

3 destinatii turistice pentru impatimitii serialului "Game of Thrones"

Daca te-ai intrebat vreodata care ar fi localizarea, in lumea reala, a tinuturilor mitice Westeros si Essos din "Urzeala Tronurilor", afla ca raspunsul este simplu: in tari ca Islanda, Croatia si Maroc. Nu este de mirare, asadar, ca tot mai multi turisti aleg tarile cu pricina ca destinatii de vacanta, pentru a experimenta, pe viu, o particica din magia "Game of Thrones".


1. Dubrovnik, Croatia

Orasul croat Dubrovnik, care abunda in constructii medievale, a fost folosit la conturarea imaginii miticului King's Landing, capitala celor Sapte Regate din "Urzeala Tronurilor".

Turistii interesati sa descopere monumentele si peisajele croate care se regasesc in faimosul serial ar putea vizita manastirea si biserica franciscane, datand din secolul al XIV-lea si, mai ales, Orasul Vechi, inconjurat de ziduri cu o lungime de aproape un kilometru si o inaltime de 25 metri, datand din secolele XIII-XIV.



Sursa foto: OficiuldeTurism,Dubrovnik


2. Ouarzazate, Maroc

Orasul Ouarzazate a devenit, la randul sau, un punct de atractie pentru fanii "Game of Thrones". In ultimele luni, hotelurile din orasul marocan s-au vazut asaltate de vizitatori, dornici sa exploreze Ouarzazate, cunoscut si sub denumirea de "poarta catre desert".

Astfel, conform datelor oferite de site-ul LateRooms.com, in ultimele luni - de la lansarea noului sezon al serialului, in data de 31 martie - numarul de rezervari hoteliere in Ouarzazate a crescut cu 28%.

Imaginile fantastice cu fortaretele din Ouarzazate au fost imprimate pe pelicula in studiourile Atlas, loc in care s-au mai filmat si alte productii cinematografice faimoase, precum "Asterix & Obelix" sau "Lawrence al Arabiei".



Sursa foto: OficiulNationalalTurismului,Maroc


3. Islanda

Cele mai spectaculoase imagini, redate in "Game of Thrones", au fost insa surprinse pe teritoriul Islandei. Peisajele inghetate ale Islandei au conturat imaginea Zidului si a teritoriului de dincolo de el, in serial fiind prezente atractii turistice precum cascada Godafoss ("cascada lui Dumnezeu"), una dintre cele mai spectaculoase din Islanda, craterul Hverfell si lacul Myvatn din capitala Reykjavik.



Sursa foto: IcelandNaturally

Sursa foto principala: tumblr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea