Vacante

#vacanta de vara #vacanta #malta #destinatii de vacanta #vacanta malta

Vacanta de vara in Malta: 5 lucruri pe care trebuie sa le bifezi

Este mica, dar are atat de multe lucruri sa-ti ofere, incat nu-ti va ajunge timpul sa le descoperi pe toate. Vorbim despre Malta, o tara insulara, situata in Europa de Sud, nu departe de Sicilia. Arhipelagul maltez reuneste insulele Malta, Gozo si Comino, dar acestea sunt mici si le poti vizita pe toate in zilele de vacanta.

Inainte de a pleca in Malta, este bine sa stii ca nu vei gasi aici plaje extravagante, intinse si acoperite de nisip fin. Litoralul este marginit de pietre, iar din loc in loc se gasesc plaje mici si cochete, ideale pentru bai prelungite de soare. Daca ti-ai planificat deja vacanta in Malta sau te gandesti sa ajungi aici in viitoarea vacanta, trebuie sa tii minte ca ai multe locuri si obiective de vazut.


1. Plajele din Malta

Chiar daca nu sunt mari, plajele din Malta arata bine, iar peisajele sunt incantatoare. Deoarece distantele dintre plaje nu sunt exagerat de mari, poti cauta un loc in care sa te simti in largul tau. Daca inchiriezi o barca, te poti plimba in jurul golfurilor, ba chiar poti face si scufundari sau snorkeling.

Paradise Bay



Sursa foto: mviajaralextranjero.es

Golden Bay



Sursa foto: beautifulmalta.com



Sursa foto: theartofslowtravel.com


2. Laguna albastra, Comino

Odata ajuns in Malta, nu trebuie sa ratezi plimbarea la unul dintre cele mai frumoase locuri ale arhipelagului. Este vorba despre Laguna Albastra, din Comino. Cunoscuta pentru apa de un turcoaz aproape ireal, dar si pentru plaja cu nisip auriu, Laguna Albastra este atractia insulei, atat pentru turistii care vor sa admire peisajele, cat si pentru iubitorii de scufundari.



Sursa foto: maltaholidays.uk.com



Sursa foto: wikimedia.org


3. Valletta

Valletta este capitala Maltei, ceea ce inseamna ca ai ce vedea aici: Muzeul de Arte Frumoase, Palatul Ordinului de Malta - Palatul Marilor Maestri, Gradinile Barakka, Catedrala Sfantului Ioan, dar si multe alte biserici mai putin somptuoase.



Sursa foto: jkproperties.com.mt



Sursa foto: lonelyplanet.com



Sursa foto: getintravel.com


4. Mdina

Mdina este vechea capitala a insulei Malta. In prezent, este una dintre cele mai pitoresti cetati medievale locuite din Europa. Strazile din Mdina sunt inguste si seamana cu un labirint, dar nu te ratacesti in el. Aici trebuie sa vezi Catedrala Sfintilor Petru si Pavel.



Sursa foto: maltaairporttransfers.com



Sursa foto: tritonmalta.com



Sursa foto: wikimedia.org


5. Hipogeul Hal Saflieni si Templele Megalitice

Hipogeul Hal Saflieni, de la Paola, este o alta atractie pe care trebuie sa o vezi in Malta. Hipogeul este o constructie subterana antica, dar ai nevoie de rezervare din timp pentru a putea intra acolo.



Sursa foto: thetoptenz.net

Cat despre Templele Megalitice, acestea sunt monumente preistorice consemnate pe lista patrimoniului mondial UNESCO.



Sursa foto: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea