Coafuri

# vopsea amoniac #amoniac

Ce contin vopselele fara amoniac

Vopsirea parului este un ritual pe care poti sa il faci in confortul casei tale sau la salon. Indiferent de metoda pe care o alegi, trebuie sa stii ca ai doua variante: sa folosesti vopseaua clasica, pe cea cu amoniac, sau sa folosesti o vopsea fara amoniac. Rezultatele nu sunt cu mult diferite intre cele doua, asa ca din punctul acesta de vedere poti sa stai linistita.

 

Daca pana acum nu te-ai vopsit niciodata, alege o vopsea fara amoniac deoarece aceasta este mult mai blanda cu parul tau decat cele clasice. Mai mult decat atat, daca rezultatul nu este pe gustul tau si vrei sa ajungi din nou la culoarea ta naturala, poti sa stai impacata ca nu ai pus o mare presiune pe firul de par.

In mintea colectiva s-a instalat ideea ca vopselele clasice afecteaza parul mai mult decat o fac cele fara amoniac. Aceasta afirmatie este inca adevarata, insa, odata cu evolutia tehnologiei si identificarea de noi ingrediente, diferenta se atenueaza treptat.

Cu toate acestea, este important ca avem alternative din care sa alegem atunci cand vine vorba despre vopsirea parului. Si, mai ales, ca putem sa facem din asta un ritual care sa ne apropie de femeile sau barbatii dragi din vietile noastre care ne ajuta sa avem rezultate impecabile.

Ce ingrediente are vopseaua fara amoniac

In articolul de azi, vopseaua fara amoniac este pe piedestal. Vorbim despre ingredientele pe care aceasta le contine si care o fac sa fie mai blanda cu parul tau decat cea clasica.

Retine insa: orice alegere ai face in acest sens, fa-o informata. Vorbeste cu un medic dermatolog sau un hair stylist si, in functie de caracteristicile parului tau, acestia pot sa te ajute sa alegi cea mai buna varianta pentru tine.

Ingredientele care compun vopseaua fara amoniac sunt:

1. Apa care este folosita ca solvent in loc de amoniac. Este prezenta in majoritatea vopselelor de acest tip si ajuta la dispersarea particulelor de culoare intr-un mod uniform.

2. Alcolul cetilic este folosit in restul vopselelor care nu folosesc apa in loc de amoniac. Si acesta ajuta la imprastierea pigmentilor de culoare in mod uniform si astfel aplicarea este facuta intr-un mod mult mai facil.

3. Uleiurile esențiale sunt adaugate in vopselele fara amoniac pentru a le da un miros placut. Mai mult decat atat, acestea pot sa dea si o stralucire aparte firului de par, care sa dureze o perioada mai lunga de timp.

4. Pentru a oferi culori felurite, in vopselele fara amoniac se pun diverse extracte de plante. Acestea depind de culoarea pe care doresti sa o obtii intr-un final.

5. Tot felul de vitamine si proteine mai contine vopseaua fara amoniac pentru a mentine sanatatea naturala a parului chiar si daca acesta este vopsit. Impreuna cu restul ingredientelor, aceasta combinatie cu siguranta va fi blanda si iti va ajuta firul de par sa arate bine pentru o perioada mai lunga de timp.

6. Pe langa vitamine si proteine, aceasta vopsea mai contine si substante hidratante, care ajuta firul de par sa combata partea in care se usuca in timpul vopsirii. Dintre acestea amintim: aloe vera, vitamina E, aminoacizi, pantenol, acizi grasi esentiali.

7. Agentii de legare a culorii sunt indispensabili din vopselele fara amoniac. Acestia pot sa difere in functie de vopsea si de brand, asa ca iti recomandam sa citesti ingredientele de pe cutie daca acestea sunt de interes pentru tine. Dintre agenti mentionam: resorcinolul, PPD (Parafenilendiamina) sau compusi azotici.

Daca te stii cu diverse alergii, atunci este indicat sa citesti eticheta vopselei pe care urmeaza sa o cumperi, sa nu contina acele ingrediente care pot sa iti faca rau intr-un fel sau altul. La fel si daca ai ingrediente pe care le preferi in detrimentul altora, poti sa alegi o anume vopsea sau alta.

Cel mai important este sa o gasesti pe aceea care se potriveste nevoilor tale si sa te bucuri de efectele sale pe termen cat mai lung.

Alege mereu vopsele cumparate din magazine specializate si iti promitem ca va fi o investitie pe care nu o vei regreta!

Credite foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare