Coafuri

# subtiere fir de par #fir de par #greseli

3 obiceiuri care previn subtierea firului de par. Trebuie sa le adopti chiar acum daca vrei un par sanatos si rezistent

Unii oameni se nasc pur si simplu cu parul foarte des, iar firele sunt foarte groase. Genetica joaca un rol major in tipul si textura parului pe care il avem si exista o multime de modalitati de a profita la maximum de trasaturile noastre unice de frumusete. Dar s-ar putea sa tanjesti in continuare dupa un par mai gros, care sa arate sanatos si stralucitor si, inainte de a mai cheltui un ban pe produse precum sampoanele si serurile care pretind ca iti pot oferi un par cu totul diferit, este important sa le cunosti limitele. Adaugarea catorva obiceiuri bune pentru par in rutina este intotdeauna o idee buna, indiferent daca iti place parul pe care il ai sau vrei sa-i dai un mic impuls.

Incepe cu dieta

Cel mai important factor in ceea ce priveste sanatatea parului tau (si pur si simplu sanatatea ta) este reprezentat de alimentele pe care le consumi. "Caderea parului este ceva ce trebuie abordat din interior, nu doar din exterior", spune Fabio Scalia, director artistic si proprietar al unui lant de saloane. Scalia recomanda sa stai departe de alimentele inflamatorii, cum ar fi glutenul, si sa incluzi mai multe alimente care pot ajuta la stimularea cresterii parului, cum ar fi ciupercile si stridiile. Avocado este, de asemenea, o alegere excelenta de alimente, la fel ca ghimbirul, somonul si patrunjelul.

Suplimente

Suplimentele pentru par din ziua de azi sunt mult mai sofisticate decat erau in trecut, iar cele care ies in evidenta incorporeaza cu grija vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea parului, dar si plante precum Ashwagandha, care pot ajuta la reglarea nivelului de cortizol din organism (stresul este o cauza foarte frecventa a caderii parului).

Fabio recomanda o crestere riguroasa a vitaminelor la intervale de trei luni (mai ales toamna si primavara, pentru ca sunt sezoane de tranzitie). "Din punct de vedere al produselor, suplimentele care sunt de foarte buna calitate includ toate vitaminele care vor face o mare diferenta in ceea ce priveste prevenirea caderii parului si stimularea grosimii (biotina, vitamina E, vitamina D, B12)", spune Scalia. "In timpul lunilor in care faceti un spor riguros de vitamine, puteti folosi si un stimulator de crestere direct pe scalp, cum ar fi activatorul de crestere".

Nu-ti coafa parul prea mult

Esti devotata ondulatorului tau de par? Iti coafezi frecvent parul in cocuri stranse sau cozi de cal care te trag de la radacina? Schimbarea esentiala a obiceiului in acest caz presupune sa iti aranjezi mai putin parul pentru a lasa radacinile sa se odihneasca.

"Acorda o mai mare atentie rutinei tale zilnice si nu-ti coafa parul in exces daca te confrunti cu caderea si subtierea parului", spune Scalia. "De asemenea, nu este recomandat sa va spalati parul in fiecare zi. Evitati sa creati prea multa presiune si tensiune asupra scalpului dumneavoastra. Nu incetati sa va uscati parul cu uscatorul, ci pur si simplu deveniti mai constienta si evitati neaparat sa folositi perii metalice. Nu purtati palarii sau esarfe pe cap pentru perioade lungi de timp. Cozile de cal sau orice coafura care creeaza tensiune si tragere pentru perioade lungi de timp sunt, de asemenea, nerecomandate."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare