Stiri bizare

# hrana vaci #vaci hranite cu alge marine #alge marine #vaci

Vaci hranite cu alge marine, solutia oamenilor de stiinta la problema poluarii

Vacile ar putea fi hranite cu alge marine pentru a diminua poluarea, sustin oamenii de stiinta. Cercetatorii suedezi au spus ca introducerea algelor marine in meniul bovinelor a redus cu 90% emisiile de metan.

 

Cu toate acestea, crescatorii romani privesc cu scepticism aceasta veste. Doi soti din Buzau, sunt printre putinii gospodari din zona care mai tin vite in curte, iar asta din cauza faptului ca asigurarea furajelor este tot mai dificila.

Acestia au in curte 4 vaci si un vitel si le este din ce in ce mai greu sa procure hrana pentru acestea. Acesta este si motivul pentru care vecinii lor au renuntat la a mai creste vaci.

“Noi hranim vacile cu ciocani, lucerna, foi de porumb, iarba, daca ai de unde sa o cosesti. Noi speram cu ce mai avem si sus sa ne ajunga tot anul. Mai suplinim cu tarata, mai luam si borhot de bere, desi transportul este scump. Mai aduce sotul frunze de varza si asa ne descurcam tot anul”, a declarat Maria Nedelcu, din Maracineni, pentru adevarul.ro.

Uniunea Europeana a primit un raport al Agentiei Suedeze pentru Protectia Mediului privind reducerea de metan din atmosfera, prin introducerea algelor in alimentatia vacilor. Masura ar putea reduce emisiile de metan cu pana la 90%. Cu toate acestea, oamenii sunt sceptici.

„Nu stiu, ca eu nu pot sa o iau nici daca merg la mare sa pun mana pe ea, d-apai sa umbli cu ea. Va dati seama ce ar fi vara, ati vazut, este exact cum e pestele, se impute imediat. Asa si alea. Oamenii au hambare in care isi pun cerealele, depoziteaza mancarea pentru animale si nu stiu cu acea alga cum vor proceda”, crede doamna Maria, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea