Stiri bizare

#sturz cu creasta galbena #sturz # coasta marii negre # pasare americana #pasare rara

Descoperire uimitoare pe coasta Marii Negre. O pasare americana, rara, observata pentru prima oara in Romania

O pasare nord-americana, de mici dimensiuni, a fost observata pentru prima oara pe teritoriul Romaniei. Este vorba despre sturzul cu creasta galbena, care a fost vazut de reprezentantii unei asociatii pentru protectia naturii.

Este prima data cand o astfel de pasare este vazuta pe teritoriul Romaniei. Pasarea a fost vazuta de reprezentantii unei asociatii pentru protectia naturii pe Grindul Chituc si a fost inelata, apoi eliberata.

Sturzul cu creasta galbena este o pasare intalnita extrem de rar pe teritoriul Europei, fiind vazuta in special in zona vestica.

Potrivit Asociatiei pentru Protectia Pasarilor si a Naturii Grupul Milvus, sturzul cu creasta galbena (Seiurus aurocapilla) este o silvie neoarctica care cuibareste in padurile de foioase din Statele Unite si Canada si ierneaza in padurile tropicale si subtropicale din Caraibe, Mexic si America Centrala. Reprezentantii asociatiei au declarat ca aceste pasari au fost, cel mai probabil, impinse de vanturi foarte puternice din perioada migratiei spre Europa. 

„Cu toate acestea, am capturat in 17 octombrie un sturz cu creasta galbena in tabara noastra de inelare de pe Grindul Chituc. Aceasta este prima observare a acestei specii in Romania si a treia observatie de pe continentul european”, explica asociatia, potrivit hotnews.ro.

FOTO: facebook.com/chitucringingcamp

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea