Pentru el

#trening barbati #trening #confort #barbati

Trening pentru barbati: confort si stil intr-o singura tinuta

Fie ca mergi la sala pentru intretinere, dupa o perioada in care poate ai exagerat din punct de vedere alimentar, fie ca alergi, te plimbi prin parc sau pur si simplu vrei sa te simti confortabil, mereu iti vei cauta o tinuta care sa te ajute in desfasurarea acestor activitati.

Treningurile au devenit tinute versatile de-a lungul anilor. Desi au o istorie insemnata in spate, fiind tinutele preferate pentru practicarea sporturilor, au devenit, in moda contemporana, outfituri de purtat zi de zi. Iata cateva idei despre cum sa-l alegi pe cel mai potrivit nevoilor tale.

Scurt istoric

Originile treningului pentru barbati sunt in sport si atletism, unde erau folosite ca echipamente pentru incalzire si antrenament. Insa, nu a durat mult timp ca treningul sa devina o tinuta de purtat si pe strada. In anii 80-90 a devenit o alegere populara pentru fiecare zi, chiar si pentru strada, si au ramas de atunci printre preferintele barbatilor.

Beneficiile treningurilor pentru barbati

Sunt destule motive pentru care aceste obiecte vestimentare au ramas o alegere pe primele locuri in tinutele barbatilor. Confortul este un factor cheie, deoarece treningurile sunt confectionate din tesaturi care le permit tuturor sa se miste mai usor. Sunt foarte versatile si pot fi purtate la plimbare, pana la magazinul din colt sau chiar prin curte sau prin casa.

Mai mult decat atat, sunt foarte usor de intretinut si de ingrijit. Cele mai multe dintre modele pot fi spalate la masina, ceea ce le face o alegere convenabila pentru cei extrem de ocupati.

Iti poti lua un trening cu bluza cu fermoar sau unul cu hanorac cu gluga. Iti poti cumpara unul cu pantaloni scurti sau cu pantaloni lungi si buzunare. Orice ai alege, ai grija sa fie comod la purtare.

Cum alegi treningul potrivit

Este necesar, atunci cand mergi la cumparaturi, sa tii cont de cativa factori ca sa faci alegerea potrivita. Acorda atentie masurii pe care vrei sa o cumperi. Sa fie potrivita atat bluza, cat si pantalonii. Sa nu te stranga, sa nu fie prea larg, sa nu te incomodeze.

Alege materiale usoare, care sa nu tina umezeala, cum ar fi poliesterul sau nailonul. Daca vrei un trening de stat in casa, poti opta pentru bumbac cu putin poliester pentru elasticitate.

Un alt aspect important este designul. Sa gasesti croiala potrivita si culoarea care iti place. Daca nu vrei sa iesi in evidenta, alege un trening gri, albastru sau negru. Daca vrei sa fii vazut in multime, ia-ti unul cu imprimeu indraznet sau intr-o culoare fluorescenta.

Stiluri de treninguri pentru barbati

Iti poti achizitiona treningul in functie de anotimp. Pentru sezonul rece, pune pe tine o varianta captusita, dintr-un material mai gros, care sa iti permita sa te misti in voie, fara sa te incomodeze. Pentru sezonul cald, poti incerca varianta de trening cu tricou si pantaloni scurti.

De asemenea, poti alege bluza intr-o culoare si pantalonii in contrast, la fel cum poti sa iti iei un costum intreg, in functie de preferinte.

Ce accesorii alegi

Pe langa trening, o sa ai nevoie de incaltarile potrivite, de sosete asortate si de o sapca de pus pe cap.

Fii atent ca toate accesoriile sa se potriveasca si cu activitatea pe care vrei sa o faci cand te imbraci cu treningul. Sa iti iei incaltarile sport necesare pentru alergare, pentru sala sau pentru plimbare. Sa iti pui sosete din bumbac, mai inalte de glezna, ca sa nu te trezesti cu disconfort pe durata activitatilor.

Indiferent de ce trening alegi sa porti sau pentru ce ocazie ti-l cumperi, important este sa te simti bine cand il imbraci si sa iti placa ce porti.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-masculin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare