Pentru ea

#stil vestimentar

Stilul vestimentar smart casual: 5 caracteristici

 

Tinutele smart casual te pot salva din multe situatii. Sunt versatile si se potrivesc atat la birou, cat si la un eveniment privat. Acest stil vestimentar nu este foarte bine definit, insa are cateva caracteristici esentiale. Afla ce articole de imbracaminte sunt recomandate si ce accesorii sunt potrivite.

Ce este stilul smart casual pentru femei si barbati

Stilul vestimentar smart casual se afla la granita dintre office (business) si casual. Outfiturile sunt elegante si rafinate, dar confortabile si cu un aer relaxat. Acestea au un aspect ingrijit si arata formidabil alaturi de ochelari de soare pentru femei, barbati sau copii. Hainele si accesoriile trebuie combinate cu bun-gust si cu maiestie, in functie de context.

1. Echilibru intre formal si informal

Nu trebuie sa compui tinutele cu articole vestimentare pe care le porti la birou de obicei. Inlocuieste costumul sau rochia business cu un sacou cu o croiala mai lejera, dar care urmeaza linia corpului, si cu blugi sau pantaloni chino. Astfel, pastrezi un echilibru intre eleganta stilului formal si lejeritatea stilului informal.

Hainele trebuie sa fie din materiale de calitate superioara, cu un aspect impecabil. Articolele sport nu ar trebui integrate in outfiturile smart casual. Tricoul alb simplu poate fi purtat in anumite combinatii, insa pantalonii de trening ar trebui evitati in orice context. In schimb, este indicat sa te imbraci mai elegant, daca nu stii sigur care este dress code-ul unui eveniment.

2. Articole vestimentare clasice sau in trenduri

Spre deosebire de stilul smart business sau de tinutele formale, un cod vestimentar smart casual permite alegerea atat a articolelor clasice, cat si a celor aflate in trenduri. Poti include cu succes o bluza la moda, cu o croiala in colturi sau cu umerii goi. De asemenea, barbatii pot purta o camasa lejera, cu un print exotic. Aceste piese pot fi combinate cu haine cu aspect clasic, care pun in evidenta linia corpului.

3. Culori neutre si detalii creative

Sunt de preferat culorile neutre si nuantele pastelate, insa sunt acceptate si culori vivante sau imprimeuri deosebite. Daca alegi un articol indraznet, tempereaza-l cu haine si accesorii simple. Trebuie sa pastrezi un look elegant si relaxat in acelasi timp. In plus, poti opta pentru piese vestimentare cu detalii creative, precum insertii dintr-un material diferit sau in alte culori, nasturi speciali sau volane.

4. Incaltaminte confortabila

Atat pentru femei, cat si pentru barbati sunt indicate incaltarile Oxford. De asemenea, incaltamintea trebuie sa fie confortabila, dar eleganta. Astfel, nu sunt potriviti nici pantofii cu toc inalt, nici cei de alergat. Mocasinii sau balerinii pot completa perfect o tinuta smart casual.

5. Accesorii rafinate

In cazul acestui stil vestimentar se pastreaza regula de la outfiturile office sau business. Accesoriile trebuie sa fie simple si rafinate. Nu isi au locul piesele statement, opulente. Alege doua-trei bijuterii adecvate si perfectioneaza tinuta cu ochelari de soare cu rame clasice, potrivite fizionomiei tale si de calitate foarte buna.

Outfiturile smart casual sunt caracterizate prin echilibru intre stilul formal si cel informal, intre eleganta si confort, precum si intre simplitate si creativitate. Croiala este una lejera, dar care urmeaza linia corpui si accesoriile sunt rafinate. Unul dintre avantajele acestor tinute este versatilitatea: pot fi purtate intr-o multime de momente si adaptate la multe ocazii, de la mersul la birou sau la cumparaturi, la participarea la o nunta sau la un eveniment special.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului