Pentru ea

PVH Europe accelereaza angajamentul fata de circularitate prin parteneriatul cu Infinited Fibre Company

PVH Europe, parte din PVH Corp., anunta un parteneriat, care va fi dezvoltat pe o durata de mai multi ani, impreuna cu Infinited Fibre Company, un grup care se ocupa cu tehnologia dedicata modei circulare, cu scopul de a amplifica sustenabilitatea produselor oferite in Europa prin emblematicele brand-uri Calvin Klein si Tommy Hilfiger. Compania Infinited Fibre foloseste o tehnologie revolutionara de regenerare a deseurilor textile pentru a crea Infinna™, o fibra textila noua, care va fi folosita mai intai pentru fabricarea produselor Tommy Hilfiger in Europa, si ulterior se va extinde la produsele Calvin Klein. Acest nou parteneriat vine ca o urmare a angajamentului pe termen lung pe care PVH Corp. si-l asuma fata de inovatie, circularitate si strategia sa Forward Fashion prin care isi propune sa reduca la zero orice impact negativ pana in 2030.

 

Infinna™ este o fibra textila regenerata unica, patentata, cu un aspect moale si natural la fel ca bumbacul virgin. Create folosindu-se o tehnologie testata si dovedita, fibrele de calitate premium pot fi facute din deseuri textile bogate in bumbac, care altfel ar ajunge la gropile de gunoi sau ar fi arse. In prezent, obtinute local in Finlanda de catre Infinited Fiber, textilele vechi sunt descompuse la nivel molecular si renasc ca fibre noi. Odata cu anuntarea acestui parteneriat, PVH Europe se alatura unui grup de companii globale de moda care si-au asigurat aprovizionarea cu Infinna™ pentru urmatorii ani, deoarece Infinited Fibre Company se asteapta sa intensifice productia, cu scopul de a transforma fibra textila regenerata intr-un material mainstream al viitorului.  De asemenea, PVH Europe are optiunea de a-si recicla propriile deseuri de materiale ca materie prima pentru procesul Infinited Fiber.  

„Suntem determinati sa avem un statut de pionierat  si sa colaboram cu companii lidere din industrie care au o conceptie similara si care astfel realizeaza produse mai inovatoare si sustenabile”, a declarat Esther Verburg, EVP, Sustainable Business & Inovation, Tommy Hilfiger Global si PVH Europe. „Suntem mandri sa ne unim fortele cu Compania Infinited Fibre pentru a ne transforma deseurile in produse noi, inchizand cu adevarat bucla fara a sacrifica calitatea inalta pe care o cunosc si pe care o asteapta consumatorii nostri de la brand-urile noastre. Asteptam cu nerabdare sa implementam aceasta tehnologie inovatoare, astfel incat sa putem atinge un nou nivel de circularitate pe masura ce ne straduim sa cream un business de viitor.”

Primele tricouri Tommy Hilfiger realizate cu Infinna™ vor fi lansate in Europa in vara anului 2022, cu extinderea ulterioara planificata catre noi categorii de produse si in cadrul Calvin Klein pentru sezoanele viitoare. Consumatorii vor putea afla mai multe despre materialele utilizate cu etichetarea produsului si o pagina dedicata pe tommy.com.

„Colaboram cu PVH Europe de cativa ani si a fost una dintre primele companii care a lucrat cu tesaturi fabricate din fibra noastra textila Infinna™”, a declarat Kirsi Terho, Key Account Director, Infinited Fibre Company. „A fost grozav sa vad ca brand-ul da viata viziunii noastre – demonstrand cu adevarat cat de potrivita este fibra noastra cu hainele pe care tuturor ne place sa le purtam in fiecare zi. Suntem recunoscatori lui PVH Europe pentru sprijinul si credinta neclintita in tehnologia noastra si asteptam cu nerabdare sa colaboram pentru a face din circularitatea textila o realitate de zi cu zi.”

Echipele Tommy Hilfiger si Calvin Klein de la PVH Corp. continua sa testeze si sa scaleze mai multe proiecte textile inovatoare, inclusiv transformarea resturilor de struguri din industria vinului in alternative de piele si experimentarea cu noi materiale, cum ar fi pielea de ciuperci. Toate aceste initiative determina business-ul sa se transforme intr-un sistem mai circular, producand in acelasi timp produse de inalta calitate pe care consumatorii le cunosc si pe care le asteapta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare