Pentru ea

#jeans #pantaloni #skinny #salvari #denim #evazat #baggy #moda #tinuta #garderoba

Jeansii baggy revin in forta

Aparitia jeansilor skinny a dus pe multi cu gandul la faptul ca modelul XXL va disparea pentru mult timp. Insa, perioada pantalonilor slim a apus si au revenit in forta jeansii baggy, cu turul lasat. Schimbarea este mai mult decat inevitabila daca tinem cont de cat de repede apar noi tendinte in lumea modei. Astazi purtam „ salvari ”, maine purtam „cigarette”.

 

Indiferent de modelul pentru care optam, jeansii vor ramane mereu la moda. Designerii vin in fiecare an cu noi croieli si aduc mereu jeansii in atentia publicului.

Inca din 1855, dupa ideea geniala a lui Levi Strauss de a utiliza denimul pentru a fabrica pantaloni de lucru pentru minerii si fermierii americani, legenda jeansilor nu s-a pierdut ba dimpotriva a prins putere. Astfel, in ziua de azi jeansii au ajuns sa fie una dintre piesele importante din garderoba moderna.

Jeansi clasici, prespalati, cu buzunare sau cu diverse cusaturi proeminente, in fiecare an tendintele in materie de denim se schimba. Nu, nu e nimic ciudat in faptul ca azi iti place modelul mulat pe trup, iar maine vrei sa porti o pereche baggy. E foarte simplu: jeansii slim sunt potriviti pentru zilele in care vrei sa arati sexy, iar cei largi pentru momentele in care vrei sa te simti comod. Desi in cazul barbatilor, lucrurile par simple prima vedere si ei se confrunta cu diverse probleme.

Jeansii, nelipsiti din garderoba barbatilor

La fel ca si in cazul femeilor, jeansii barbatesti care s-au purtat in acesta vara au fost cei conici - „skinny jeans”. In acest sezon insa, designerii vestimentari recomanda simplitatea: fara imprimeuri, strasuri sau combinatii cu alte materiale. Daca vrei mai mult decat o tinuta casual, poti asorta aceasta piesa vestimentara cu o camasa eleganta, rafinata. Ideal ar fi ca nuanta jeansilor sa fie indigo sau bleumarin intens .

Inainte de a cumpara o pereche de jeansi este indicat sa tii cont de cateva aspecte:

  • Alege modelul in functie de constitutia pe care o ai. Daca esti un tip atletic opteaza pentru pantaloni conici, dar daca ai cateva kilograme in plus opteaza pentru unii drepti, cu talie inalta, fara prea multe buzunare.
  • Uita-te in dulap si vezi cu ce haine s-ar potrivi noua achizitie. Nu are rost sa-ti cumperi jeansi sport sau cu turul lasat daca tu ai numai camasi. De asemenea, daca esti un tip nonconformist jeansii sobrii nu au ce cauta la tine in sifonier. Numai in cazul in care vrei sa faci o schimbare radicala in garderoba ta.
  • In magazin nu te jena sa faci cativa pasi, sa vezi cum cade croiala pe formele tale, iar daca poti aseaza-te pe un scaun sau apleaca-te pentru a observa daca te simti confortabil.

Frumoase in jeansi

Traim intr-o perioada in care denimul reprezinta un must-have in garderoba fiecarei femei. De fapt, carei femei nu-i place sa poarte o pereche comoda de jeansi? Eleganti, sport, comozi sau practici, jeansii pot fi imbracati la diferite ocazii. Nu trebuie decat sa gasesti modelul care sa te avantajeze si accesoriile potrivite.

- Daca esti inalta, nimic nu te impiedica sa optezi pentru o pereche de jeansi skinny, incaltaminte cu talpa plata si un pulover XXL.

- Daca esti scunda, o pereche de pantofi cu platforme, o helanca viu colorata si jeansi evazati reprezinta tinuta potrivita pentru constitutia ta.

- Pentru femeile care au coapse mari, jeansii potriviti sunt cei cu talie inalta si baza evazata. Acestia echilibreaza proportiile si evita efectul de silueta in forma de para.

- In cazul in care ai o constitutie filiforma, este recomandat sa optezi pentru pantaloni cu talie joasa, drepti, usor evazati.

- Daca nu ai tocmai o talie de invidiat si ai putina burtica, atunci o poti ascunde intr-o pereche de jeansi cu talie inalta.

Ultimele modele de jeansi

- skinny jeans cu talia inalta. Pentru acest tip este indicat sa ai o silueta de invidiat.

- jeans stil salvari, cu snur legat de glezna, din anii `80.

- jeansi evazati . Au revenit iar pantalonii evazati, dupa doi ani de „cigarette”.

Tips: Nu cumpara niciodata o pereche de jeansi care ti-au placut la prima vedere, indiferent de pret, marca sau culoare. Indicat este sa iti gasesti croiala potrivita care te avantajeaza.

 

 


Pentru cele mai bune sfaturi in materie de frumusete si moda aboneaza-te la Newsletter-ul de Stili.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare