Pentru ea

# definire stil vestimetnar # stil vestimetnar #stil

Cum iti definesti stilul vestimentar in 5 pasi

Stilul vestimentar propriu reflecta personalitatea ta si este un instrument prin care poti sa iti exprimi creativitatea si felul de a fi. Cu ajutorul articolelor de imbracaminte si al accesoriilor poti sa transmiti o anumita imagine despre tine si modul tau de viata. Iata cum sa iti definesti stilul personal in cinci pasi.

Descopera care este stilul tau vestimentar

Pentru a face cele mai bune achizitii vestimentare si pentru a te simti bine in pielea ta, incearca sa iti definesti stilul si sa stabilesti care sunt articolele de care ai nevoie in garderoba. La urmatoarea sesiune de shopping, alege doar articole care sa se integreze in stilul tau personal.

Mai mult, accesoriile sunt un mare ajutor pentru conturarea stilului. Ai la dispozitie numeroase modele de ochelari de soare sau de alte podoabe, dintre care sa alegi produse reprezentative pentru tine. Spre exemplu, semnatura ta stilistica poate fi constituita din ramele de tip cat-eye, pe care sa le integrezi in majoritatea tinutelor tale. Ia in considerare sfaturile prezentate mai jos si descopera stilul vestimentar care te defineste.

1. Analizeaza dressingul

Tine cont ca stilul personal nu trebuie confundat cu o anumita categorie a modei. Garderoba ta poate fi constituita dintr-un stil principal (clasic, casual, chic, vintage, bohemian, trendy s.a.), insa aceasta inglobeaza si piese din alte zone. Trece in revista toate articolele din sifonier si din suporturile pentru accesorii, astfel incat sa iti dai seama spre ce produse ai fost atrasa pana acum.

In plus, poti face o lista cu cele mai purtate 10-20 de articole vestimentare si accesorii. Observa un tipar si analizeaza modul in care te simti atunci cand creezi tinute cu acestea. De asemenea, incearca sa stabilesti un sablon al produselor pe care le porti foarte rar sau pe care le eviti.

2. Gaseste inspiratie

Dupa ce ai observat ce se afla in dressingul tau si ai identificat acele articole pe care le integrezi mereu in tinutele tale, gaseste diverse surse de inspiratie. Urmareste pe retelele de socializare sau in reviste si site-uri de specialitate persoane care au aceeasi conformatie ca a ta. Cauta stiluri vestimentare cat mai diferite si trece-le prin filtrul personal.

3. Noteaza ce iti place si ce nu

Intr-o agenda sau pe un dispozitiv digital, noteaza observatiile tale. Scrie atat despre articolele care ti-au placut, cat si despre cele de care ar trebui sa te tii departe. Aici poti include si culorile si printurile care te atrag cel mai mult. Formeaza-ti o parere clara despre modul in care ai vrea sa te imbraci si ce ai vrea sa exprimi prin outfiturile tale.

4. Organizeaza-ti dulapul

Fa o selectie riguroasa a produselor din dressingul tau. Pastreaza acele articole care te fac sa te simti placut cand le porti si renunta la acelea care nu se potrivesc cu persoana care vrei sa devii. Formeaza-ti o garderoba-capsula, cu haine si accesorii pe baza carora sa creezi cea mai mare parte dintre tinute. Completeaza-ti colectia doar cu piese care se afla pe lista cu produse care iti plac.

5. Defineste-ti stilul in 3 cuvinte

Pentru a fi totul clar, incearca sa iti definesti stilul in trei cuvinte. Spre exemplu, acesta poate fi funtional, minimalist si de calitate. Pe de alta parte, poate fi colorat, relaxat si cu piese hand-made, unicat. Limiteaza-te la cateva cuvinte sau la o fraza care sa exprime cel mai bine stilul tau vestimentar.

Este important sa descoperi care este stilul personal si semnatura ta stilistica, astfel incat sa te simti bine in outfiturile pe care le compui. In plus, reprezinta un mod simplu de a-ti contura personalitatea si creativitatea in ochii celorlalti. Felul in care te imbraci poate fi ca o carte de vizita sau poate contribui la impresia pe care o lasi despre tine. 

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare