Pentru ea

#rochii ocazie # rochii de ocazie #rochii

Cum accesorizezi corect o rochie de ocazie? Patru idei

Atunci cand participi la un eveniment formal sau la o petrecere unde ai nevoie de o tinuta de ocazie, trebuie sa iti alegi cu atentie accesoriile, astfel incat acestea sa se asorteze si sa iti puna in valoare intregul outfit. Avantajul ar fi sa ai in garderoba ta rochii de ocazie versatile, pe care sa le poti asorta de fiecare data cu aceleasi tipuri de bijuterii, astfel incat sa nu investesti foarte mult in accesorii. Iar daca ai nevoie de ajutor, iata cateva sfaturi despre cum sa-ti accesorizezi corect tinuta de ocazie.

Opteaza pentru accesorii statement

Daca ti-ai ales deja rochia de ocazie pentru un eveniment important, mai ramane un singur lucru de facut – alegerea accesoriilor potrivite. Insa, intotdeauna trebuie sa tii cont de modelul rochiei alese. Spre exemplu, in cazul unei rochii simple poti opta cu usurinta pentru accesorii statement, care sa puna in valoare intregul outfit. Iar din aceasta categorie fac parte colierele din perle albe, cerceii candelabru, colierele supradimensionate, bratarile suprapuse sau inelele cu diamante. Alegand o astfel de bijuterie vei reusi sa adaugi un plus de rafinament intregii tinute, iar toate privirile vor fi asupra ta.

Insa, in cazul in care rochia are un design spectaculos, cu un imprimeu exotic, sau cu elemente din dantela, paiete sau voaluri, ar fi ideal sa optezi pentru un set de bijuterii discret, care sa nu incarce vizual tinuta.

Daca ai ales o rochie cu manecile scurte sau cu bretele, o poti accesoriza cu o bratara fina, din aur sau argint, care sa se potriveasca cu restul bijuteriilor.

Alege un clutch deosebit

Atunci cand vine vorba de accesorizarea unei rochii de ocazie, clutch-ul este un element de baza, care nu ar trebui sa-ti lipseasca. In locul clasicei posete pe care o porti zi de zi cu tinute casual, poti opta pentru un clutch spectaculos, cum ar fi unul decorat cu cristale, care va oferi tinutei tale un plus de eleganta. De asemenea, poti alege si un clutch intr-o nuanta asemanatoare rochiei, sau un model intr-o nuanta nude.

Iar daca alegi sa porti o rochie in culori metalizate ar fi potrivit un plic simplu, negru. In general, plicurile sau clutch-urile colorate sunt potrivite doar daca porti o rochie monocromatica, in nuante inchise.

Poarta pantofi stiletto

Pentru o rochie de ocazie vei avea nevoie de o pereche de pantofi stiletto cu toc inalt. Intotdeauna, modelele de pantofi cu varful ascutit creeaza iluzia unor picioare alungite si ofera un plus de rafinament unei tinute de seara. In ceea ce priveste culoarea pantofilor – poti opta pentru pantofi negri in cazul rochiilor din dantela sau a celor cu imprimeuri incarcate. Iar daca ai o rochie rosie sau o tinuta in nuante metalizate, pantofii nude se asorteaza cel mai bine.

De asemenea, in cazul rochiilor cu decupaj adanc pe picior, cea mai buna optiune sunt sandalele cu toc subtire si barete inguste. Aceste modele sunt foarte feminine si discrete si pun in evidenta intreaga tinuta, oferind iluzia unor picioare lungi si a unor glezne subtiri.

Alege un sal

Intotdeauna un sal este un accesoriu ideal pentru o tinuta de seara, mai ales in perioadele racoroase ale anului. Pe langa faptul ca ofera un confort termic, un sal ofera o nota de rafinament unei rochii de ocazie. Spre exemplu, pentru o rochie lunga cu bretele, poti alege un sal din catifea sau din satin, care sa-ti acopere umerii. Opteaza pentru nuante clasice, precum negru, alb, crem sau gri, astfel incat rochia sa ramana in continuare in centrul atentiei. De asemenea, in timpul sezonului rece, poti inlocui un astfel de sal cu o haina de blana sau o capa eleganta.

Accesorizarea unei rochii de ocazie poate parea o adevarata provocare la inceput, insa, daca iti acorzi timpul necesar vei reusi sa alegi toate accesoriile potrivite. Tine cont de culorile tinutei, de texturi si de imprimeuri, iar in functie de aceste detalii vei putea alege mult mai usor bijuteriile si pantofii perfecti.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare