Pentru ea

#tendinte vestimentare # toamna 2023 #toamna

Ce se poarta in toamna anului 2023? 5 tendinte vestimentare de sezon

Un nou sezon inseamna o noua oportunitate de a-ti revizui garderoba si de a-ti exprima personalitatea prin stilul vestimentar. Fie ca iti doresti sa faci cateva schimbari subtile sau te simti pregatita pentru unele semnificative, cu siguranta vei gasi ceva potrivit pentru tine printre tendintele momentului.

 

Iti prezentam cinci dintre directiile importante care vor defini toamna aceasta. Daca te atrag propunerile marilor case de moda si vrei sa te lasi inspirata de tendinte, investeste in piese de calitate si experimenteaza stiluri noi.

Work clothes

Daca ai nevoie de un pic de structura in viata ta, poti incepe cu umerii sacoului. In primul rand, este important sa stabilim ca hainele de birou nu mai sunt sinonime cu monotonia si uniformitatea. Stilul office devine cool, iese din birouri si merge in muzee, in cafenele si la diverse evenimente, fie ca acestea au sau nu legatura cu munca.

Designerii au revenit la elementele de croi clasic pe care te poti baza pentru un styling reusit in numeroase ocazii. Cateva articole pe care vrei sa le ai în garderoba in acest sezon sunt un trenci, un sacou cu umeri supradimensionati, pantaloni din stofa si blugi drepti sau cu croiala larga. Cand ajungi la etapa accesoriilor, nu ar trebui sa-ti lipseasca cureaua sau chiar o cravata. In ceea ce priveste incaltamintea, modelele de ghete Dolce Gabbana dama, cu sau fara toc, ofera diversitatea ideala pentru tinutele de toamna.

Probabil ca ai deja in garderoba majoritatea pieselor. Totusi, daca vrei sa incerci o abordare mai moderna si mai sofisticata, cauta elemente inovatoare care iti aduc, in acelasi timp, confort si eleganta.

Tartan

Toamna este cel mai bun anotimp pentru carouri, iar carourile sunt cel mai bun imprimeu pentru esarfe, saluri si fulare. Asta inseamna ca nu trebuie sa te temi de frig in perioada urmatoare. Insa articolele din tartan nu se limiteaza aici; acest tip de tesatura se poate regasi in pantaloni, fuste si paltoane.

Experimenteaza cu combinatii indraznete, alege carouri in nuante inedite sau opteaza pentru piese cu croieli moderne, pentru a da un refresh acestui clasic al modei.

Rochii tricotate

Rochiile tricotate fluctueaza intre in si out cand vine vorba de tendinte, insa acum isi propun sa devina vedetele sezonului. Deoarece recomandarile actuale includ fire calitative cu modele de tricotaj complexe si siluete ce urmaresc linia corpului si marcheaza talia, rochiile tricotate au sanse sa-si consolideze pozitia o data pentru totdeauna. Incorporeaza-le in mod creativ in tinute office, casual sau elegante.

Topuri cu umeri la vedere

Umerii expusi adauga o nota senzuala si feminina. Te intrebi cum se poarta acest stil in perioadele cu temperaturile scazute? Indreapta-te spre rochii sau bluze confectionate din materiale calduroase ca sa nu renunti la aceasta declaratie de stil.

Topurile pot fi asortate cu fuste, pantaloni sau blugi, ca sa-ti creezi cu usurinta o tinuta atractiva si sa fii in centrul atentiei la orice eveniment.

Tendinte cromatice

Esti pregatita sa porti cea mai indrazneata tendinta de culoare de pe podiumul acestui sezon? Si nu oricum, ci in tinute monocromatice. Multi dintre designeri sugereaza rosul vibrant. Daca vrei o alternativa cromatica, care poate aparea sub forma unor diverse piese presarate in garderoba, se poartă, de asemenea, mai multe nuante de galben si verde olive. In tendinte este si combinația de albastru navy cu negru, care confera profunzime si ramane un etalon al elegantei.

Asadar, este un moment bun sa identifici ce este la moda si ce stiluri noi iti doresti sa explorezi in perioada urmatoare. Cu cele cinci tendinte prezentate, reinterpretarea stilului office, rochiile tricotate, carourile moderne, topurile cu umeri descoperiti si paleta de culori, ai toate sansele sa faci din aceasta toamna un sezon de moda memorabil. Integreaza elementele preferate in stilul personal ca sa te simti increzatoare in fiecare zi.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare