Stiinta & Tehnologie

#sony ericsson j105 #naite #greenheart #eco

Sony Ericsson J105 Naite GreenHeart Review

Modelul sony ericsson j105 Naite GreenHeart a fost anuntat in primavara lui 2009, fiind lansat peste hotare in luna octombrie, dar cei doritori il pot achizitiona si de pe piata autohtona in doua variante de culori, rosu grena si argintiu.

Totusi, ce il face pe acest telefon special este faptul ca este un model eco, acesta fiind membru al familiei GreenHeart a producatorului. Modelul este confectionat din materiale reciclabile, terminalul fiind la randul sau reciclabil si vine intr-o cutie de dimensiuni reduse.
 
Caracteristicile lui Naite

Sony Ericsson Naite GreenHeart este un candybar compact, care masoara 108 x 47 x 12,6 mm  si cantareste doar 84 de grame. Carcasa telefonului este din plastic, dar de o calitate decenta, iar partea dorsala este cauciucata. Fiind un candybar, Naite GreenHeart are partea frontala ocupata de ecran, D-pad si tastatura.

Display-ul are o diagonala de 2,2 inch, capabil sa afiseze pana la 265.000 de culori si are rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli. Problema luminii directe nu dispare nici in cazul acestui telefon, imaginile de pe ecran palind considerabil daca utilizatorul se afla intr-un meniu insorit. Totusi, datorita carcasei din plastic, urmele de amprente nu vor fi o problema pentru acest telefon. Totodata, deoarece capactul bateriei are o textura cauciucata, telefonul va fi mai stabil in mana.

Deasupra ecranului gasim inscriptionat numele companiei si difuzorul telefonului. Sub ecran gasim de D-pad-ul cu  primele doua butoane aflate in extremitati, corespunzand meniurilor Contact si Search. Sub ele se afla tastele de apelare si respectiv respingere/terminare apel, ca sub ele sa avem o tasta de shortcut-uri (Bluetooth, Silent mode, Google Maps, scriere mesaje, meniu principal si setare de noi shortcut-uri), iar in partea dreapta butonul C(cancel). In mijlocul acestora se afla butonul de navigare.

Sub D-pad avem insirate butoanele tastaturii standard alfanumerice. Este de precizat faptul ca asemenea cazului D-pad si aceste taste sunt plate si asemenea D-pad-ului, utilizatorului nu ii va lua mult pana te vei obisnui cu tastele compacte.  Laturile lui Naite GreenHeart nu sunt prea incarcate, cea stanga fiind dotata doar cu slotul de atasare periferice, incarcator, cablu USB si casti audio, iar cea dreapta avand butonul de volum.

Partea dorsala este incarca de obiectivul foto de 2 MP, difuzorul si capacul care acopera bateria. Sub capac gasim un acumulator standard Litiu-Polimer de capacitate 950 mAh, dar cu o viata foarte buna. In modul stand-by telefonul rezista pana la 340 de ore si pana la 13 ore de convorbiri. Testul a aratat ca telefonul rezista mai mult de 340 de ore in stand-by cu 3G-ul activ si cele 10 ore sunt lejer obtinute. Tot sub capacul bateriei gasim slotul de card microSD si nu M2.

Mediul lui J105 Naite

Interfata este flash, lucrul care a inceput odata cu modelul W910 a celor de la Sony Ericsson a fost aplicata si acestui telefon eco. Si acestui model ii lipseste submeniul File Manager care a fost totusi repozitionat in meniul Organiser. Ca si in cazul lui W910, acesta a fost inlocuit cu optiunile flash din submeniul Media. Daca acestea ti se pare vesti rele, nu este cazul. Iata cu ce vine echipat Naite GreenHeart: flash, player muzical Walkman versiunea 3.0 si interfata de camera foto Cyber-shot SE versiunea 2.0.

La capitolul mesagerie Naite GreenHeart nu sta rau, acesta suportand mesaje SMS, MMS si e-mail, avand incorporata si functia push e-mail si RSS. Mesajele SMS si MMS impart o casuta postala, e-mail-urile avand un inbox separat. Totodata inbox-ul de e-mail suporta pana la 100 de mesaje si protocoalele stadanrd POP3, IMAP4 si SMTP.

Eco Naite cu performante de Walkman

La capitolul muzica Naite GreenHeart nu sta rau deloc. Asa cum am spus mai devreme acesta are incorporat ultima versiunea a player-ului Walkman 3.0 si vine cu setarile de rigoare, cum ar fi egalizatorul MegaBass, TrackID-ul sau Flight Mode-ul, dar care este inutil daca telefonul nu are un card SIM. Pacat pentru ca sunt multe alte modele de telefoane pe piata care functioneaza ca playere muzicale chiar daca telefonului ii lipseste cardul SIM.

Desi un telefon entry-level player-ul muzical suporta foarmate MP3, AAC+ si WMA. Melodiile sunt sortate in functie de artist, gen si compozitor, iar acesta poate fi setat sa ruleze in fundal. Tot la acest capitol intra si radioul FM care are RDS si are nevoie de casti atasate pentru a functiona, acestea devenind antena.

Telefonul suporta si vizualizare de videoclipuri care sunt redate foarte bine chiar daca telefonul are un ecran de doar 2,2 inch. Asa cum era de asteptat, D-pad-ul va primi functii pentru player. Sunetul redat prin difuzorul extern este acceptabil si aceeasi regula se aplica si sunetelui din casti. Din pacate, daca utilizatorul nu este multumit de castile de la pachet, acestea nu pot fi inlocuite avand doar mufa proprietara Sony Ericsson.

Camera foto modesta

Camera foto a lui Naite GreenHeart este de doar 2 megapixeli, fara flash sau autofocus, dar telefonul fiind un model entry-level un senzor mai puternic este de prisos. Chiar daca telefonul suporta interfata Cyber-shot versiunea 2.0 asta nu il ajuta mult la marimea maxima de capatare de imagini la 1600 x 1200 pixeli.

Totusi, utilizatorul are la dispozitie mai multe moduri de fotografiere: normal, panoramic, frames si rafala, mai multe efecte, sepia, alb si negru sau negativ si posibilitatea de fotografiere in mediu insorit, innorat, in timpul noptii, dar sa fim seriosi, acestea nu te vor ajuta daca lumina nu este buna, pentru ca nu exista flash.

Camera foto reuseste sa faca si caputri video, dar nu te astepta la minuni. Sony Ericsson Naite GreenHeart va reusi sa filmeze intr-o rezolutie maxima QVGA la 15 fps si va salva filmele in format MP4, o rezolutie acceptabila pentru un entry-level, dar mica in comparatie cu alte telefoane.

Conectivitatea

Surpriza placuta vine din partea conectivitatii. Sony Ericsson Naite dispune de GPRS si EDGE, ambele clasa 10 si 3G cu HSDPA, adica transfer de date de pana la 3,6 Mbps. Navigarile pe internet se fac cu ajutorul broswer-ului WAP 2.0/HTML sau NetFront versiunea 3.4. Totodata, Sony Ericsson Naite GreenHeart vine cu Google Maps si Search preintalat.

La capitolul transfer de date de pe PC pe telefon si viceversa, telefonul dispune de USB si Bluetooth, ambele versiunea 2.0, Bluetooth-ul fiind cu A2DP, care te lasa sa conectezi casti wireless telefonului. Daca modelul are un card microSD in dotare, telefonul va fi detectat de calculator ca un mediu de stocare de date.

Ultimul cuvant

Sony Ericsson Naite GreenHeart este un telefon pentru cei cu buget scazut si care tin sa afiseze "eticheta eco". Desi un terminal entry-level, J105 Naite se descurca exceptional. La pretul care il are performantele lui sunt mai mult decat bune, mai ales la capitolul conectivitate unde 3G-ul guverneaza.

Primeste puncte pentru infatisarea curata, capabilitatile Walkman si 3G, dar este tras in jos de camera foto de 2 megapixeli si poate, pana utilizatorul se obisnuieste, de tastatura si D-pad-ul. Dar pentru ce a fost constuit sa fie, Sony Ericsson Naite GreenHeart este si va ramane un telefon bun.

Galerie foto cu Sony Ericsson J105 Naite GreenHeart

Galerie foto cu imagini captate de Sony Ericsson J105 Naite GreenHeart

Sony Ericsson J105 Naite GreenHeart - test video

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea