Stiinta & Tehnologie

S-a anuntat lansarea lui BenQ T60

BenQ nu este o companie care sa se laude cu prea multe telefoane mobile. Dar si asa, cei de la BenQ au reusit sa ii surprinda pe cei interesati de mobile cu un nou model pe care l-au anunat recent.

BenQ T60 este unul din cele mai subtiri terminale care au aparut recent pe piata de telefoane mobile, iar la prima vedere dispozitiviul promite mult, dar sa vedem exact despre ce este vorba.

Prezent la MWC

Noul model de telefon a fost prezentat alaturi de un "coleg" de breasla tot de la BenQ, T80, la Mobile World Congress din acest an de la Barcelona. La acea vreme, telefoanele nu au facut prea mare valva, dar se pare ca doua luni mai tarziu, comunitatea de "mobilisti" si-a adus aminte de ele, atunci cand compania le-a anuntat oficial lansarea.

Nu cu multa vreme in urma LG se lauda ca va lansa cea mai subtire camera foto incorporata de 5 megapixeli dintr-un telefon. Mda, Acest BenQ nu stie asa ceva, dar T60-ul are ca cel mai tare atuu al lui, o silueta de numai 8,9 mm.

Construit in stil "candybar", telefonul are incorporata o camera foto de 3,2 megapixeli, are un ecran TFT color de 2,2 inchi de rezolutie QVGA, iar dupa spusele companiei are un "media player de intalta calitate". Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, dar din pacate, nu stim exact ce inseamna acest player formidabil, care suporta fisiere MPEG4, MP3, AMR, MIDI si SP-MIDI. Dar macar daca acest player se dovedeste a fi dezamagitor, T60-ul mai are integrat un radio FM... Asa, pentru orice eventualitate.

Memorie de doar 24MB

Partea proasta este memoria interna de doar 24 MB, dar nu disperati , pentru ca BenQ s-a gandit la acest inconvenient si au adaugat un slot de card microSD special facut pentru extinderea memoriei. Dar aceasta miscare trebuia facuta oricum, pentru ca cei 24 de MB ar fi fost total inutili pentru o camera foto de 3,2 megapixeli si MP3-player integrat.

La partea de conectivitate telefonul nu se poate mandri cu nimic special, pentru ca navigarea pe internet o va face prin GPRS-ul de la bord. Transferul de date se face prin USB sau Bluetooth cu A2DP. Compania mai spune ca bateria rezista in jur de 3 ore de convorbiri si 200 de ore in standby.

Telefonul se va lansa in Taiwan, Turcia si Bangladesh in aceasta luna, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie lansat si pe plan mondial.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea