Stiinta & Tehnologie

#alta planeta # urme de viata # descoperire uriasa #nasa

NASA, descoperire uriasa! Exista urme de viata pe o alta planeta

Descoperire uriasa facuta de NASA. Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit existenta unui posibil ocean pe o exoplaneta gigantica. Planeta se afla la zeci de ani-lumina departare de Terra. Pe langa ocean exista si un indiciu chimic al unui posibil semn de viata.

Descoperirea „intriganta” a fost facuta de telescopul James Webb al agentiei spatiale, care se afla la 120 de ani-lumina de Pamant, in constelatia Leo, pe baza unor studii anterioare ale regiunii, realizate cu ajutorul predecesorilor lui Webb, Hubble si Kepler, scrie realitatea.net.

Exoplaneta a fost denumita K2-18 b. Aceasta are o masa de aproape noua ori mai mare decat cea a Pamantului si, potrivit NASA, „o exoplaneta Hycean, una care are potentialul de a poseda o atmosfera bogata in hidrogen si o suprafata acoperita de un ocean de apa”.

“Abundenta metanului si a dioxidului de carbon si lipsa amoniacului sustin ipoteza ca ar putea exista un ocean de apa sub o atmosfera bogata in hidrogen in K2-18 b”, a precizat agentia.

De asemenea, cercetatorii NASA au descoperit in jurul planetei molecule numite sulfura de dimetil (DMS), care pe Pamant este produsa doar de viata.

„Cea mai mare parte a DMS din atmosfera Pamantului este emisa de fitoplanctonul din mediile marine”, se arata in comunicatul de presa al NASA, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea