Stiinta & Tehnologie

#vanzare masini motorina #vanzare masini benzina # interzicere masini #motorina #uniunea europeana #masini #benzina #revolutie 89

Masinile pe benzina si motorina, interzise din 2035!

Masinile pe benzina si motorina vor fi intrezise din 2035 in Uniunea Europeana. Este vorba, mai exact, despre vanzarea si cumpararea de masini noi pe benzina si motorina.

 

Statele membreu UE au ajuns la o intelegere dupa 16 ore de negocieri.

Ministri mediului din Uniunea Euopeana au transmis, printr-un comunicat al Consiliului European, ca "s-a convenit introducerea unui obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 100% pana in 2035 pentru masinile si camionetele noi", potrivit antena3.ro.

Cu toate acestea, masinile second hand pe benzina si motorina vor putea fi vandute si cumparate, in continuare, iar persoanele care le detine le por utiliza fara probleme.

Pe de alta parte insa, Parlamentul European nu este de acord cu vanzarea si cumpararea de masini second-hand pe benzina si motorina. Urmeaza ca acesta sa negocieze impreuna cu Consiliul European si sa gaseasca o varianta de compromis, dar sa se gaseasca si o data clara la care sa fie interzisa comercializarea masinilor second-hand pe benzina si motorina.

Initial Romania, si alte patru tari (Italia, Portugalia, Slovacia si Bulgaria), s-a opus planului de interzicere a vanzarilor masinilor pe benzina si motorina. Germania dadea semne ca s-ar alatura grupului insa, in cele din urma,  a fost de acord cu interzicerea acestora, cu exceptia ca vanzarea de masini noi care functioneaza cu combustibili care nu emit CO2, cum ar fi cele pe hidrogen, sa fie permisa in continuare.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea