Stiinta & Tehnologie

# jocuri 4k #placa video #gaming

Ce placa video iti trebuie pentru jocurile 4K in setari ultra cu ray tracing

 

Gaming-ul a devenit una dintre cele mai indragite si populare forme de divertisment atat in tara, cat si la nivel global. Avand in vedere faptul ca exista nenumarate titluri si genuri din care utilizatorii pot alege, tot mai multe persoane au inceput sa isi achizitioneze PC-uri echipate cu piese si placi video performante pentru a se putea bucura de o sesiune de gaming in single player sau alaturi de prieteni in online.

 

 

Cu toate acestea, multi se intreaba ce fel de placa video trebuie sa aiba pentru a putea juca ultimele titluri aparute la 4K cu ray tracing si setari ultra.

Expertii de la PlaciVideo.ro recomanda acestora sa se indrepte catre placi video lansate in ultimii ani pentru a se bucura de cele mai bune performante grafice, fara sa intampine intreruperi suparatoare.

In functie de modelele cautate, exista posibilitatea sa se gaseasca placi video la reducere, lucru ce ii va ajuta atat prin performante excelente, cat si prin realizarea unei economii substantiale.

Cum sa alegi o placa video performanta pentru a juca in 4K cu ray tracing si setari ultra?

1. Selecteaza o placa video Nvidia RTX

Seria RTX 3000 si 4000 de la Nvidia au fost special concepute pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de gaming la 4K si cu ray tracing activat. Cu ajutorul acestei functii, lumina, cat si umbrele din jocuri vor fi randate intr-un mod mult mai dinamic, oferind o experienta de joc mult mai realista. Alegerea unei placi video performante precum RTX 3080, 3090 din seria precedenta sau un RTX 4070 sau 4080 din ultima serie va permite jucarea oricarui titlu la cele mai bune performante grafice, chiar si la o rezolutie de 4K.

2. Alege o cantitate adecvata de VRAM

Atunci cand vine vorba de gaming la 4K, cantitatea de RAM video este o caracteristica ce trebuie avuta in vedere. Specialistii sunt de parere ca jocurile care au o rezolutie de 4K si necesita ray tracing vor necesita cel putin 10 GB de VRAM pentru a reusi sa ofere o experienta lina, la setari ultra.

3. Putere de procesare mai inalta

Un numar mai mare de nuclee se va traduce printr-o performanta ridicata. O placa video cu un numar mare de nuclee CUDA, precum se regasesc cele din seria 3000 si 4000 de la Nvidia vor reusi sa ofere o imagine clara si sa proceseze toate datele vizuale complexe la rezolutia 4K. De asemenea, producatorul a integrat in placile video tehnologia DLSS, acesta utilizand inteligenta artificiala pentru a ridica performanta fara sa sacrifice calitatea grafica, lucru ce va fi benefic mai ales pentru titlurile care suporta aceasta functie.

Placa video este cea mai importanta componenta dintr-un PC de gaming. Cu ajutorul acesteia, orice utilizator va putea sa se bucure de o grafica incredibila, dar si performante excelente in timpul sesiunilor de joc.

In functie de titlurile si genurile preferate, selectarea unei placi video la reducere poate fi o alegere excelenta, mai ales daca este una din seria precedenta RTX 3000 de la Nvidia, acestea inca avand o performanta ridicata. Indiferent ca se aleg jocurile in single player sau in online, aceasta forma de divertisment va reusi cu siguranta sa ofere o experienta incredibila si nenumarate ore de distractie.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea