Stiinta & Tehnologie

Brevet Nokia copiat de chinezi

Inca o data Nokia devine foto rotativa dedicata telefoanelor mobile.

Schita arata obiectivul foto asezat pe latura de sus a telefonului, aceasta avand posibilitatea sa se roteasca. Totodata la acea ora se credea ca acest gen de foto va fi incorporata pe dispozitivele mobile a seriei N de la Nokia, iar CMOS-ul obiectivelor va fi de 6 megapixeli.

Acest plan Nokia ar fi fost benefic pentru ca astfel ar fi dat libertate producatorilor sa integreze si flash alaturi de CMOS-ul foto. In prezent un tip asemanator de camera foto se poate intalni la unele modele de telefoane clamshell .

China la atac... din nou

Asa cum am spus mai devreme, acest design a fost brevetat de Nokia. Dar China nu baga in seama aceste lucruri pentru recent internetul a fost impanzit de primele poze ale unui telefon mobil care are incorporata idea celor de la Nokia.

Pe langa faptul ca telefonul pe care l-au realizat chinezii seamana foarte mult cu un model Nokia, imaginea arata clar camera foto rotativa pe care compania finlandeza o brevetase in urma cu aproape un an.

E foarte posibil ca acest telefon sa fie lansat pe piata chinezeasca, dar la fel de sigur este si faptul ca nu va trece de granitele acestei tari. Inca nu se stie daca se va ajunge la un proces din cauza acestui brevet.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea