Stiinta & Tehnologie

#hotmail # cont hotmail

Ai cont de Hotmail? Iata ce poti sa patesti!

Microsoft poate accesa conversatiile utilizatorilor serviciului hotmail, conform termenilor si conditiilor de utilizare a e-mailului.

Majoritatea oamenilor care isi fac cont pe un site nu au rabdare sa citeasca termenii si conditiile de utilizare a respectivului site. De multe ori, in aceste lungi texte se ascund anumite drepturi ale proprietarilor site-urilor cu care, daca le-ar citi, probabil multi utilizatori nu ar fi de acord. Este cazul celor de la Microsoft care in lista de termeni si conditii au inclus dreptul de a citi conversatiile celor care folosesc hotmail, in cazul in care acestea ameninta integritatea si securitatea companiei.

De curand, Microsoft s-a folosit de acest drept pentru a citi conversatiile unui blogger francez, utilizator de hotmail, care a primit de la un angajat al companiei americane detalii importante si chiar coduri pentru Windows 8. Bloggerul a ridicat suspiciuni atunci cand i-a contactat pe cei de la Microsoft pentru a verifica autenticitatea codurilor primite. Din acel moment, conversatiile sale prin e-mail au fost interceptate de angajatii companiei, care au aflat si cine era cel care ii furniza informatiile. Acesta era un angajat de la Microsoft, pe numele lui Alex Kibkalo. El a fost arestat pentru divulgarea codurilor pentru Windows 8 si a unui kit de instalare pentru acelasi produs.

 

Desi incalcarea intimitatii este pedepsita, compania americana Microsoft este acoperita din punct de vedere legal pentru ca a precizat in textul cu termeni si conditii faptul ca are dreptul sa citeasca e-mailurile utilizatorilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea