Stiinta & Tehnologie

#spalare vase #masina spalat vase #vase

4 moduri prin care o masina de spalat vase te ajuta sa economisesti timp, energie si resurse

Masina de spalat vase a ajuns o necesitate in fiecare locuinta, datorita tehnologiilor avansate care te ajuta sa economisesti in mai multe aspecte. In ultima perioada, au devenit tot mai populare si iti aratam de ce ar trebui sa investesti si tu intr-o masina de spalat vase, pentru a economisi timp, energie si resurse.

 

1. Dozare eficienta a detergentului

De cate ori ti s-a intamplat sa nu folosesti cantitatea suficienta de detergent pentru vase? Daca e mai putin, vasele nu se spala bine, iar cand e mai mult, se creeaza prea multa spuma.

Cu functiile moderne ale unei masini de spalat vase, poti uita de aceste incidente, asta pentru ca masinile de spalat vase pot doza cantitatea optima de detergent lichid pentru a curata eficient. Umpli recipientul o data pe luna si se distribuie cantitatea optima de detergent la fiecare ciclu de spalare.

Cu functia de dozare automata pentru masina de spalat vase economisesti resurse, dar si timp, pentru ca nu mai este nevoie sa verifici de fiecare data daca este sau nu nevoie de detergent.

Acum este momentul sa faci o schimbare in locuinta ta, pentru un plus de confort si economisire, datorita acestei functii care iti va salva timp pretios.

2. Energie si apa economisita

Potrivit studiilor, unei persoane ii ia aproximativ 15 secunde sa spele o farfurie, timp in care consuma destul de multa apa. Masinile de spalat vase eficiente din punct de vedere energetic folosesc mai putina apa si electricitate. O astfel de masina necesita aproximativ jumatate din cantitatea de apa fata de spalarea manuala. Acest lucru iti poate aduce o factura mai mica la electricitate, pentru ca poti economisi pana la 10% din costurile anuale.

Este important sa umpli intotdeauna masina de spalat vase, dar in acelasi timp sa nu fie supraincarcata, pentru a avea rezultatele dorite. Alege programul dorit din cele trei pe care majoritatea le au - rapid, normal si spalare intensiva - si lasa masina sa faca treaba in locul tau.

3. Spalare sigura

Poti uita de zilele in care vasele mari si greu de spalat erau cu adevarat un cosmar. Cu o masina de spalat vase murdaria este eficient indepartata, iar spalarea este sigura. Ciclurile de spalare folosesc apa fierbinte de pana la 70 de grade, astfel incat sa obtii vase care sa straluceasca. Nu trebuie clatite inainte, chiar daca au murdarie greu de indepartat.

In plus, ofera un grad de igienizare datorita temperaturii apei, indepartand bacteriile si virusurile de pe vase. Prin spalarea manuala folosesti o temperatura a apei mult mai mica, ceea ce inseamna ca nu poti obtine aceleasi rezultate. De asemenea, nu mai trebuie sa stai aplecat deasupra chiuvetei in timp ce speli vasele si pielea nu mai intra in contact cu detergentii.

4. Mai mult timp liber

Astazi, zilele sunt tot mai aglomerate, iar spalatul vaselor consuma timp pe care ai putea sa il investesti in alte activitati. Intr-un an poti economisi chiar si 10 zile pe care le petreci cu spalatul vaselor. Desi la prima vedere nu este un numar uimitor, adauga si procesul in sine, care inseamna maini pline de detergent si murdarie de pe vase, si la final vezi diferenta.

Masina de spalat vase face treaba in locul tau, prin alegerea ciclului de spalare potrivit vaselor si nivelului de murdarie. Astfel, uiti de orele petrecute deasupra chiuvetei si stii ca in casa ta mereu vor fi vase curate si zile cu mai mult timp liber si mai putin efort.

Daca pana acum nu ai cunoscut avantajele masinii de spalat vase, prin cele patru prezentate in acest articol speram sa fii cat mai aproape de achizitionarea uneia. Reprezinta o adevarata investitie in ceea ce priveste timpul, energia si resursele, de care te poti bucura pe termen lung.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea