Spiritualitate

#sfantul ioan botezatorul #Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul #rugaciune

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul - rugaciunea facatoare de minuni pe care sa o spui azi

Astazi, 29 august, este zi de sarbatoare. Crestinii sarbatoresc Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Aceasta zi este dedicata postului intens si al rugaciunii.

 

Credinciosii rostesc astazi o rugaciune catre Sfantul Ioan Botezatorul despre care se spune ca este aducatoare de noroc. Rugaciunea catre Sfantul Ioan Botezatorul trebuie rostita 9 zile la rand pentru indeplinirea tuturor dorintelor. De asemenea, preotii sustin ca aceasta rugaciune trebuie scrisa pe o foaie de hartie si purtata tot timpul in geanta.

"O Mergatorule inainte al Domnului si Botezatorule a lui Hristos, mari si multe sunt vredniciile date tie de Dumnezeu, fiindca tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, dupa fagaduinta si prorocie Ingereasca, te-ai si nascut.

Numele tau prin cuvantul Arhanghelului Gavriil mai inainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegarii limbii tatatlui tau s-a pecetluit.

Tu, din copilarie, in pustie ai vietuit si, ca o pasare a cerului, desavarsit neagoniseala ai iubit, cu agurida si cu miere salbatica te-ai hranit. 

Tu, cu duhul si cu puterea lui Ilie , in lume te-ai aratat si nelegiuirea lui Irod si a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. 
Tu esti martorul cel preavestit al Preasfintei si de viata facatoarei Treimi.

Tu pe Mantuitorul catre multimea popoarelor L-ai marturisit si cu degetul tau L-ai aratat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatele lumii.

Tu, de catre insusi Domnul, mai mult decat prooroc ai fost marturisit si, dupa Nascatoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om nascut din femeie. 

Prin mijlocirea sfintelor si preaputernicelor tale rugaciuni, ajuta-ma sa dobandesc mila lui Dumnezeu si a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in ceasul cel de pe urma al sfarsitului meu. Amin!"

CITESTE SI: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul! Traditii si superstitii de care sa tii cont

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea