Spiritualitate

#ce inseamna daca se stinge lumanarea #lumanare slujba de inviere #slujba de Inviere

Sfanta Lumina de la slujba de Paste. Ti s-a stins lumanarea in drum spre casa? Ce inseamna acest lucru

Lumina Sfanta este adusa, in fiecare an, de la Ierusalim. In noaptea de Inviere credinciosii merg la biserica pentru a lua Lumina Sfanta.

 

Lumina luata de la Biserica se aduce acasa si se lasa sa arda in timp ce familia se aduna in jurul mesei pentru a ciocni oua rosii si pentru a petrece dupa o lunga perioada de post.

Ce se intampla daca lumanarea se stinge in drum spre casa

De multe ori se poate intampla ca lumanarea sa se stinga in drum spre casa, fie din cauza vremii, fie din neatentie. Exista o superstitie conform careia in momentul in care se intampla asta este un semn rau.

Insa ce inseamna cu adevarat acest lucru?

"Da, sunt tot felul de superstitii care spun ca daca ti se stinge lumanarea pana ajungi acasa... ti se intampla nu stiu ce poveste. Nu este adevarat! Lumanarea se stinge din cauza fenomenelor meteorologice: bate vantul si se stinge. Nu este Dumnezeu suparat pe tine. Daca a batut vantul, o mai aprinzi o data.

Daca nu ajungi cu lumanarea aprinsa acasa, nu este nicio problema! Ai primit lumina in suflet pentru ca lumina nu este numai una materiala, ci una spirituala. Parohia nu este doar o arie geografica, este o arie de traire spirituala. Cand la Inviere fiecare aprinde lumina de la celalalt este un semn de unitate. Fiecare primeste din aceeasi lumina fara ca lumina sa se imputineze. Se creeaza o comuniune si faptul ca oamenii primesc lumina unii de la altii este un simbol extraordinar. Vorbim despre generozitatea de a oferui celuilalt”, a zis preotul Paul Iulius Negoita pentru DC News.

Asadar, daca ni se stinge lumanarea de la Inviere in drum spre casa nu inseamna nimic rau!

In concluzie, daca lumanarea se stinge in drum spre casa, nu este nicio problema.

Insa, daca vrei sa eviti ca acest lucru sa se intample, poti cumpara o lumanare cu capac. Se gasesc in toate pietele si supermarketurile in aceasta perioada. Acestea rezista foarte bine si, daca vei cumpara una mai mare, o vei putea folosi mult timp de acum inainte.

FOTO: pexels.com, ziarulevenimentul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea