Social

# vremea pe doua saptamani #vremea #starea vremii #conditii meteo

Vremea pe doua saptamani. Cand scapam de ger si unde continua sa ninga

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo pentru urmatoarea perioada. Potrivit prognozei meteo, vremea se va incalzi usor, insa va continua sa ninga in mai multe zone ale tarii. Iata cum va fi vemea pana pe 4 februarie 2024.

 

BANAT

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternante termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmand a se incadra intre 3 si 9 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regionala a maximelor va fi de 6 grade pana in ziua de 29 ianuarie, apoi pana la sfarsitul intervalului variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 8...9 grade. Minimele vor creste de la medii in jurul a -6 grade in noaptea de 22 ianuarie, pana spre 2 grade in 25 ianuarie, apoi vremea va intra intr-un proces de racire, urmand astfel ca pana in 30 ianuarie, acestea sa coboare pana spre -3 grade, in medie. Ulterior noptii de 30 ianuarie si pana la sfarsitul intervalului, minimele vor creste treptat, pana spre valori medii de 2 grade in 3 si 4 februarie. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 24-28 ianuarie si dupa 1 februarie.

CRISANA

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternante termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmand a se incadra intre 1 si 7 grade, cea mai rece zi fiind cea de 23 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regionala a maximelor va fi de 4 grade pana in ziua de 30 ianuarie, apoi pana la sfarsitul intervalului variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media maximelor fiind de 6...7 grade. Minimele, vor creste de la medii in jurul a - 7 grade in noaptea de 22 ianuarie, pana spre 1 grad in 25 ianuarie, apoi vremea va intra intr-un proces de racire, urmand astfel ca pana in 30 ianuarie, acestea sa coboare pana spre -4 grade, in medie. Ulterior noptii de 30 ianuarie si pana la sfarsitul intervalului, minimele vor creste treptat, pana spre valori medii de 1...2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalele 24-28 ianuarie si 1-4 februarie.

TRANSILVANIA

Pornind de la medii in jurul a 1 grad in prima zi a intervalului, maximele vor creste usor pana spre 4...5 grade in ziua de 25 ianuarie, apoi vor scadea spre medii in jurul a 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-29 ianuarie. Dupa 29 ianuarie, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara, ce se va concretiza prin inregistrarea unor valori maxime medii de 4...5 grade la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Minimele, vor creste de la medii in jurul a - 10 grade in primele doua nopti ale intervalului, pana spre 0 grade in 25 ianuarie. Ulterior noptii de 25 ianuarie, intervalul 26-30 ianuarie va fi caracterizat de alternante termice, minimele urmand a se incadra intre -6 si 0 grade; cele mai reci nopti fiind in noaptea de 27 ianuarie si noptile de 29 si 30 ianuarie. Dupa data de 30 ianuarie minimele vor creste treptat, ajungand spre -1...0 grade la sfarsitul intervalului. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalele 25-27 ianuarie si 2-4 februarie.

MARAMURES

Intervalul 22-26 ianuarie va fi caracterizat de alternante termice diurne semnificative de la o zi la alta; valorile medii ale maximelor urmand a se incadra intre 1 si 5 grade, cele mai reci zile fiind cele de 23 si 26 ianuarie. Ulterior zilei de 26 ianuarie, media regionala a maximelor va fi de 2 grade pana in ziua de 30 ianuarie, apoi pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza maximele vor creste treptat pana spre 4...5 grade. Minimele vor creste de la medii in jurul a - 8 grade in noaptea de 22 ianuarie, pana spre 1 grad in 25 ianuarie, apoi vor fi alternante termice, tendinta fiind insa de scadere a valorilor termice, conditii in care pana in 30 ianuarie, acestea vor cobori spre valori in jurul a -4 grade, in medie. Ulterior noptii de 30 ianuarie si pana la sfarsitul intervalului, minimele vor creste treptat, pana spre valori medii de 0 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalele 24-28 ianuarie si 1-4 februarie.

MOLDOVA

Pornind de la medii in jurul a 1 grad in prima zi a intervalului, maximele vor creste treptat pana spre 7...8 grade in ziua 25 ianuarie, apoi vor scadea spre medii in jurul a 3 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-30 ianuarie. Dupa ziua de 30 ianuarie, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara ce se va concretiza prin inregistrarea unor valori maxime medii de 7...8 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Minimele vor creste de la medii in jurul a -6 grade in primele doua nopti ale intervalului, pana spre 0 grade in 26 ianuarie. Ulterior noptii de 26 ianuarie, intervalul 27-30 ianuarie va fi caracterizat de alternante termice, minimele urmand a se incadra intre -3 si -1 grad. Dupa data de 30 ianuarie minimele vor creste treptat, urmand ca pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza sa se atinga 0 grade, in medie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 25-28 ianuarie.

DOBROGEA

Media maximelor va creste pana spre valori in jurul a 9 grade in ziua de 25 ianuarie, pornind de la 2 grade in prima zi a intervalului de prognoza, apoi vor scadea pana spre 4...5 grade in ziua de 30 ianuarie. Dupa ziua de 30 ianuarie, vremea va intra intr-un proces de incalzire care se va concretiza prin inregistrarea unor valori medii de 9...10 grade la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Minimele vor avea in general un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel ca acestea vor creste pana spre 1...2 grade in 26 ianuarie, pornind de la -4 grade in prima noapte a intervalului, apoi vor cobori spre -2 grade pana in noaptea de 30 ianuarie. Ulterior noptii de 30 ianuarie, minimele vor creste treptat, urmand ca pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza sa se atinga minime in jurul a 2 grade, in medie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 25-27 ianuarie.

MUNTENIA

Pornind de la medii in jurul a 1 grad in prima zi a intervalului, maximele vor creste treptat pana spre 9 grade in ziua 25 ianuarie, apoi vor scadea spre medii in jurul a 5 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 27-29 ianuarie. Dupa ziua de 29 ianuarie, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara ce se va concretiza prin inregistrarea unor valori maxime medii in jurul a 10 grade, la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Minimele vor creste de la medii in jurul a -9...-8 grade in primele doua nopti ale intervalului, pana spre 0 grade in 26 ianuarie. Ulterior noptii de 26 ianuarie, in intervalul 27-30 ianuarie alternantele termice vor fi nesemnificative, minimele urmand a avea valori de -4...-3 grade. Dupa data de 30 ianuarie minimele vor creste treptat, urmand ca pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza sa se atinga 0...1 grad, in medie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

OLTENIA

Media maximelor va creste pana spre valori in jurul a 10 grade in ziua de 25 ianuarie, pornind de la 1 grad, in prima zi a intervalului de prognoza, apoi vor scadea pana spre 6 grade in ziua de 30 ianuarie. Dupa ziua de 30 ianuarie vremea va intra intr-un proces de incalzire, care se va concretiza prin inregistrarea unor valori medii in jurul a 10 grade la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. Minimele vor avea in general un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel ca acestea vor creste pana spre 2 grade in data de 26 ianuarie, pornind de la -8 grade in primele doua nopti ale intervalului, apoi vor cobori pana in noaptea de 30 ianuarie spre -4 grade. Ulterior noptii de 30 ianuarie, minimele vor creste treptat, urmand ca pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza sa se atinga minime in jurul a 2 grade, in medie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.

LA MUNTE

Maximele vor scadea de la medii in jurul a 0 grade in prima zi a intervalului pana spre -5 grade in ziua de 26 ianuarie, apoi vor creste din nou pana spre 0 grade in 31 ianuarie, valoare ce ulterior se va mentine de interes pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In intervalul 22-25 ianuarie minimele vor fi cuprinse intre -10 si -4 grade, cea mai rece noapte fiind prima noapte din interval. Ulterior noptii de 25 ianuarie, minimele vor cobori pana spre -9 grade, in medie in 28 ianuarie, apoi pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza vor creste la valori medii in jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in intervalul 25-29 ianuarie, apoi din nou dupa ziua de 2 februarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea