Social

#airbus a330 #virgin atlantic #evitare dezatru # alertare echipaj # lipsa suruburi #pasager #avion

Un pasager, salvarea a sute de oameni. A observat ca lipsesc suruburi de pe aripa avionului si a alertat personalul. Aeronava a ramas la sol

Un incident cel putin bizar a avut loc pe un aeroport din SUA. Un pasager care se imbarcase intr-o aeronava a companiei Virgin Atlantic, a observat ca din aripa avionului lipsesc suruburi si a alertat echipajul.

 

Britanicul se imbarcase in avionul ce urma sa zboare pe ruta New York – Manchester. Cu doar cateva minute inainte de decolare, pasagerul a observat ca lipsesc mai multe suruburi din aripa avionului si a alertat echipajul zborului VS127.

Phil Hardy, un britanic in varsta de 41 de ani, este cel care a decoprit ca patru elemente de fixare din aripa lipseau si a anunt echipajul, salvand astfel viata tuturor celor aflati la bord.

"Tolerez bine zborurile, dar partenera mea, auzind aceste informatii, a inceput sa intre in panica. Am incercat sa o calmez, dar m-am gandit ca ar trebui sa spun in continuare echipajului despre temerile mele", a declarat britanicul.

Aeronava, un Airbus A330, a fost verificata de inginerii chemati special pentru asta, inainte de plecarea programata de pe Aeroportul International JFK din New York. Britanicul a realizat si un video in care se vede ca unul dintre ingineri se urca pe aripa aeronavei si verifica mai multe suruburi cu o surubelnita.

Barbatul a mai povestit ca angajatii companiei aeriene l-au asigurat in repetate randuri ca absenta unor suruburi nu reprezinta un pericol pentru siguranta zborului. Insa, dupa incidentul cu aviionul Alaska Airlines, care a ramas fara o parte din fuselaj in zbor, temerile acestuia au crecut.

 Atat compania Virgin Atlantic, cat si Airbus au declarat ca lipsa mai multor elemente de fixare nu a afectat siguranta aeronavei. Cu toate acesta, potrivit purtatorului de cuvant al Virgin Atlantic, zborul a fost anulat pentru a se putea efectua o inspectie tehnica suplimentara si pentru a putea oferi inginerilor cat mai mult timp posibil pentru a efectua inspectii asupra aeronavei.

„Siguranta pasagerilor si a echipajului nostru este intotdeauna prioritatea noastra principala si nu a fost compromisa nici macar un moment”, a spus compania aeriana intr-un comunicat, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea