Social

#vaccin cancer #studii clinice #vaccin # testare vaccin cancer

Rezultate promitatoare ale unui vaccin impotriva cancerului. A intrat in faza a treia de testare. 60% dintre pacienti s-au vindecat

Un vaccin impotriva cancerului a intrat in faza a treia de testare, iar rezultatele obtinute pana in prezent sunt promitatoare. Peste 60% dintre pacienti s-au vindecat in urma administrarii vaccinului.

Oamenii de stiinta lucreaza de zeci de ani la acest vaccin. Studiile pentru acest vaccin, care acum a intrat in faza a treia de testare, au inceput in urma cu cateva decenii.

Vaccinul a fost testat, in faza a doua, pe sute de pacienti cu orme severe de melanom. Potrivit datelor facute publice, 95% din persoanele carora li s-a administrat serul erau in viata dupa 3 ani de la inceperea tratamentului, iar 65% dintre acestia s-au vindecat.

A treia faza de testare a vaccinului urmeaza sa inceapa in acest an, va include 500 de persoane si va avea o durata de trei ani. Costurile pentru aceasta etapa sunt de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Ca si in cazul altor vaccinuri, care stimuleaza un raspuns imun al organismului, administrarea serului poate avea efecte secundare precum: inrosirea sau durerea la locul injectiei, febra si oboseala dupa injectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea