Social

# boala usoara #variola maimutei #virgil musta

Virgil Musta, despre variola maimutei: "O boala usoara. Nu avem de ce sa ne temem"

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase, “Victor Babes” din Timisoara, vine cu precizari privind variola maimutei. Potrivit medicului, oamenii nu trebuie sa se ingrijoreze, deoarece boala nu este usor transmisibila si nici nu este contagioasa ca bolile care duc la epidemii sau pandemii.

 

Acesta a precizat ca este vorba despre cazuri izolate, dar si ca boala este una usoara, care nu prezinta probleme.  

„Nu avem de ce sa ne temem pentru ca la noi in tara nu au fost cazuri, iar cazurile care sunt in Europa sunt izolate si rare. Exista cazuri in Africa de Vest si in Africa Centrala, dar este o boala inrudita cu variola, variola care este o boala eradicata in 1980. Virusul este asemanator si, in general, da o boala care se autolimiteaza si o boala usoara.

Doar la persoane cu imunitate foarte scazuta poate da o boala mai severa. Contagiozitatea virusului, foarte important, nu este la fel de mare ca a virusurilor care se transmit si pot da epidemii. De aceea, sunt cazuri izolate. Se transmite prin leziuni ale tegumentului, prin mucoase sau pe cale respiratorie in contact apropiat.”, a declarat medicul Virgil Musta pentru opiniatimisoarei.ro.

“Nu cred ca trebuie sa ne temem de aceasta boala, mai ales ca exista la ora actuala un antiviral care este testat in Europa. Vaccinul pentru variola este partial eficient si pentru aceasta boala. De anii trecuti exista si un vaccin specific pentru aceasta boala pentru cei care nu au facut vaccinul pentru variola.”, a mai adaugat medicul potrivit sursei citate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea