Social

#transmitere variola maimutei # variola #variola maimutei #oms

OMS anunta cum s-a raspandit variola maimutei

Un expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), face dezvaluiri privind modul in care s-ar fi raspandit variola maimutei. Boala, care este comuna in Africa, a aparut acum in Europa, Canada, Australia si SUA.

 

Consilierul OMS, Dr. David Haymann, sustine ca boala s-ar fi raspandit in cadrul a doua petreceri de amploare, care au avut loc in Europa. 

Heymann a declarat ca variola maimutei se poate raspandi in urma unui contact apropiat cu leziunile unei persoane infectate. De asemenea, potrivit investigatiilor, boala se poate transmite si prin contact sexual. Se pare ca acest lucru ar fi amplificat transmiterea variolei maimutei. 

Potrivit unui specialist, probabilitatea de transmitere a bolii creste odata cu activitatea sexuala, indiferent de orientarea pe care o are o persoana. Oficialii din Marea Britanie si Europa au precizat ca o mare parte din persoanele depistate cu raviola maimutei sunt barbati tineri homosexuali sau bisexuali.

Exista insa si vesti bune. Boala nu are o raspandire accelerata si nu este una grava. Dr. David Heymann subliniaza insa ca este putin probabil ca boala sa declanseze o transmitere pe scara larga, asa cum s-a intamplat in cazul SARS-CoV-2. De asemenea, acesta a precizat ca vaccinurile impotriva variolei, facute in copilarie, protejeaza si impotriva variolei maimutei. 

OMS a raportat pana in prezent peste 90 de cazuri de raviola maimutei. Belgia a introdus carantina timp de trei saptamani in cazul persoanelor care sunt depistate pozitiv. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea