Social

#relocari #mutare #bucuresti

Cand acasa se lasa asteptat

Viitorul suna bine si este frumos pentru ca mereu te ia prin surprindere. De cele mai multe ori insa ni-l croim cu mana noastra, printr-o serie de decizii si actiuni intreprinse involuntar in prezent, cu efecte pe termen lung – ca de exemplu decizia de a-ti lua o noua si prima locuinta.

 

Ideea de apartenenta si nevoia sentimentului de acasa, impreuna cu imposibilitatea de a face modificari majore asupra spatiului pe care nu-l detii ”cu acte in regula” dar in care locuiesti, cu chirie poate, sunt in general primele si cele mai importante motive pentru care sa faci acest pas.

Ce faci insa daca entuziasmul tau a luat-o inaintea firmei de constructii? Apelezi la ajutor, normal – serviciile de depozitare mobila te-ar putea scoate din incurcatura, fiind o solutie la indemana atunci cand te confrunti cu problema spatiului de depozitare suplimentar. Sunt si alte lucruri de care sa tii cont in aceasta calatorie pe care esti pe cale sa o incepi:

Organizeaza-te inteligent

E firesc sa fii plin de emotii si sa te lasi purtat de val in ceea ce priveste achizitiile; nu strica insa sa fii organizat. Stabileste-ti un buget pentru achizitiile prioritare, unul pentru cele care mai pot astepta si unul pentru urgente si fa tot ce tine de tine sa ramai in aceste costuri.

Focuseaza-te pe zonele esentiale ale casei, cum ar fi baia, dormitorul si bucataria - daca obisnuiesti sa gatesti des. Cumpara obiectele de mobilier si electrocasnicele care te vor ajuta si sunt necesare in prima instanta – dupa ce te vei muta vei descoperi si altele. Nu iti doresti insa, dupa ce ai achizitionat o multitudine de lucruri, sa realizezi ca nu se potrivesc spatiului sau ca in diferite combinatii nu sunt pe placul tau.

Si pentru ca nu stii niciodata ce se poate intampla, nu uita de bugetul pentru urgente. Indiferent ca vrei sa faci un upgrade pentru anumite obiecte de mobilier, electrice sau electrocasnice, modificari ale culorilor sau orice alta schimbare, este bine sa ai ”bani nealocati”.

Fii deschis pentru... surprize!

Adu-ti aminte in permanenta ca amenajezi casa visurilor tale dar nu-ti seta drept scop amenajarea ei in cel mai scurt timp posibil, ci da-ti timp si bucura-te de procesul in sine.

Surprize pot aparea la tot pasul – produse care nu sunt pe stoc, accidente la montare care duc la inlocuirea lor, nepotrivire de culori si multe altele. Tot raul spre bine, insa. Achizitiile treptate te vor ajuta sa te mentii in graficul de costuri, sa ai timp sa vezi cat mai multe variante de produse – sa te decizi care iti plac si care se potrivesc spatiului si personalitatii tale si, de ce nu, sa te razgandesti.

Amanarea unor cumparaturi sau a amenajarii anumitor spatii din noua locuinta nu inseamna renuntarea definitiva si nu scade din importanta realizarii tale. Nu lasa stresul sa te copleseasca, savureaza calatoria pentru ca vei avea suficient timp apoi sa te bucuri si de destinatie.

Impacheteaza strategic

Cu siguranta vor fi lucruri de care nu te vei putea desparti. Cine zice ca noua casa nu poate veni la pachet si cu obiecte vechi?

Daca iti doresti sa refolosesti lucruri din vechea locuinta asigura-te in prima faza ca iti vor fi si utile si ca nu vor ajunge depozitate intr-o debara sau, si mai rau, aruncate dupa ce te muti. Daca raspunsul este ca nu poti exista fara ele atunci urmatorul pas ar fi sa le impachetezi bine pentru a preveni accidentarea lor - foloseste folie cu bule sau hartie cartonata care sa atenueze socurile in caz de ”drum cu denivelari”.  

Organizeaza-le functie de destinatie si eticheteaza-le cat mai explicit – nu este nimic gresit sa mentionezi continutul, gradul de fragilitate sau alte detalii care merita a fi stiute; in fond, cu cat mai detaliat acum, cu atat de mai mare ajutor atunci.

Si un ultim sfat - incarca-le pentru transport in ordinea inversa descarcarii lor – produsele sau obiectele pentru camerele mai indepartate vor fi incarcate ultimele. Te vei asigura astfel ca depozitarea si transportul lor in noua casa nu vor aglomera traseul de circulatie, luand in calcul ca nu le vei gasi sau aseza imediat dupa descarcare la locul lor.    

Asadar, lasa entuziasmul sa puna stapanire pe tine, dar fii cumpatat in tot ceea ce faci.  Chiar daca noua locuinta nu este gata dar tu planifici deja sa te muti si te-ai si apucat de cumparaturi, ai vazut ca solutii de depozitare care sa iti vina in ajutor exista - graba strica treaba nu trebuie sa se aplice si in acest caz.

Iar ca intreg procesul mutarii sa fie si mai usor, solicita ajutorul unei firme ce ofera servicii mutari. Vei avea garantia ca obiectele tale vor fi manevrate cu grija si ca vor ajunge la destinatie in perfecta stare, gata sa inceapa o noua aventura alaturi de tine!

FOTO: relocaribucuresti.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea