Social

#radiere masini online #inmatriculare masini online #raiere masini #inmatriculare masini

Vesti bune pentru romani! Inmatricularea si radierea masinilor se poate face online

Romanii scapa de birocratie cand vine vorba despre inmatricularea masinii sau radierea acestora. Totul va putea fi facut online, printr-o aplicatie. Prin urmare nu va trebui sa mai pierzi timpul umbland pe la ghisee.

 

Aplicatia pentru inmatricularea si radierea online a masinilor va fi administrata de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Legea care permite inmatricularea si radierea online a fost adoptata deja de Parlament si urmeaza sa fie promulgata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Aceasta va intra in vigoare dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial.

Inmatricularea online a masinilor va putea fi facuta online, indiferent ca vorbim despre o masina noua sau una second-hand. Astfel, se poate efectua si transcrierea dreptului de proprietate al masinii in format online, dar si radierea autovehiculului.

Atfel, proprietarii isi vor putea inmatricula masina sau o vor putea radia, fara sa fie necesar sa se deplaseze la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (DRPCIV). 

Acesta este inca un pas in plus, in vederea digitalizarii institutiilor publice din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea