Social

#tigari electronice interzise spatii publice #tigari electronice interzise minorilor #tigari electronice

Tigarile electronice, interzise minorilor. Vor fi vandute doar cu buletinul, Noua lege prevede si interzicerea utilizarii in spatii publice, inchise

Apar noi schimbari in ceea ce priveste comercialiazarea si utilizarea tigarilor electronice. Marti, 27 februarie 2024, Camera Deputatilor a votat interzicerea comercializarii tigarilor electronice minorilor.

Alfred Simonis, presedintele interimal al Camerei Deputatilor este initiatorul legii care prevede ca, de acum inainte, in Romania, tigarile electronice, diverse dispozitive pentru incalzirea tutunului, pliculetele cu nicotina pentru uz oral, dar si cele destinatii inhalarii fara ardere din inlocuitori de tutun nu vor mai fi comercializare minorilor. Acestea vor putea fi vandute doar in baza buletinului, persoanelor care au peste 18 ani, chiar daca nu contin nicotina.

De asemenea, comisiile de specialitate au votat interzicerea vanzarii acestor produse prin intermediul aparatelor automate.

In cadrul aceleiasi legi, unitatile de invatamant din Romania sunt obligate sa desfasoare activitati de informare in randul minorilor, privind pericolul la care sunt supuse persoanele fumatoare. Unitatile scolare care nu iau in acalcul noile prevederi legale risca amenzi de pana la 100.000 de lei.

Legea urmeaza sa fie adoptata de Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial.

Tigarile electronice, interzise in spatiile inchise si la locul de munca

De asemenea, utilizarea tigarilor electronice la locul de munca, sau in spatiile publice inchise, vor fi interzise. Aceasta regula se aplica atat tigarilor elecronice cat I dispozitivelor de vapat, chiar daca nu contin nicotina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea