Social

# declarare stare de urgenta #variola maimutei #stare de urgenta #oras

Variola maimutei - primul oras care declara stare de urgenta

Cazurile de variola maimutei cresc accelerat in intreaga lume. A aparut deja primul oras care a declarat stare de urgenta din cauza variolei maimutei.

 

Oficialii orasului San Francisco, din SUA, au declarat joi stare de urgenta in domeniul sanatatii publice din cauza raspandirii cazurilor de variola maimutei in oras. Doar incepand de joi au fost declarate 281 de cazuri noi si se asteapta ca numarul acestora sa creasca in urmatoarela saptamani.

Mai mult, oficialii declara ca San Francisco se confrunta cu o penurie de vaccinuri, ceea ce duce la raspandirea si mai accelerata a virusului.

„Vrem sa avem flexibilitatea de a ne putea folosi resursele pentru a servi cat mai bine publicul si a proteja sanatatea. Dorim, de asemenea, sa ne afirmam angajamentul fata de sanatatea comunitatilor LGBTQ din San Francisco, asa cum am facut intotdeauna in mod istoric ca oras", a declarat joi Susan Philip, ofiterul de sanatate din San Francisco, potrivit antena3.ro.

Susan Philip a subliniat ca nu este luata in vedere inchiderea sau restrictionarea circulatiei in oras, cum s-a intamplat in cazul crizei sanitare provocate de Covid-19.

Declararea starii de urgenta permite orasului sa acceseze fonduri de la stat si de la guvernul federal pentru stabilizarea epidemiei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea