Social

# temperaturi caniculare #avertizare meteorologi #canicula romania #canicula

Val de aer african, in Romania! Temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbra!

Un val de aer African pune stapanire pe Romania. Temperaturile vor ajunge pana la 42 de grade Celsius la umbra, in sudul tarii. Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat in cadrul unei emisiuni ca urmeaza sa avem parte de “cea mai calda zi” de pana acum.

 

”Progresiv, de la o zi la alta, incepand de astazi, in multe zone din tara dar mai ales in partea de vest, sud, sud-est a tarii, temperaturile vor atinge pragul unei zile de canicula, 35 de grade. Cu siguranta si indicele de temperatura-umezeala se va apropia si va depasi usor pragul de 80 de unitati.

In acelasi timp, asa cum ieri am avut diferente intre valorile masurate de 35 de grade la Bucuresti, 33 de grade la multe statii din partea de vest a tarii, si temperatura resimtita care a inregistrat valori de peste 37...38 de grade, cu siguranta si astazi este posibil sa ne apropiem la nivelul acestor valori de 40 de grade. 

Incepand de maine, valorile vor creste la 37 de grade, astfel incat joi vom inregistra cea mai calda zi din acest episod, pentru ca, intr-adevar, in Lunca Dunarii este posibil sa depasim valorile maxime de 38 de grade la umbra. De asemenea, pragul critic al indicelui temperatura-umezeala va depasi 80 de unitati. Si nu in ultimul rand, temperaturile resimtite vor fi de peste 40...42 de grade. 

Temperaturile acestea vor fi de interes pentru toata aceasta saptamana, chiar daca incepand de joi seara si vineri, in jumatatea nordica, vor mai scadea valorile de temperaturi. 

Ne vom confrunta si cu fenomene specifice conditiilor de stabilitate atmosferica, adica aversa torentiale, posibil insotite de vijelii si izolat caderi de grindina, la schimbul acestor mase de aer foarte cald si usor mai rece, dinspre partea nordica a Europei.

Cu siguranta, dupa acest scurt episod, saptamana viitoare, asa cum arata datele de la acest moment, este posibil sa vorbim din nou de zile foarte calduroase, chiar caniculare”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea