Social

#zapada in africa # temepraturi record # canicula asia #canicula Europa

Europa si Asia se topesc la temperaturi de 46 de grade. In Africa, ninge

In Europa si Asia este anuntata canicula extrema. La polul opus, in sudul Africii a nins pentru prima oara in ultimul deceniu.

Canicula extrema in Europa si Asia

Este canicula extrema in Europa si Asia. Sunt anuntate temperaturi de pana la 46 de grade, la umbra, in unele zone.

Ieri, in Spania, s-au inregistrat temepraturi uriase care au ajuns la 44,5 grade la umbra, in Loja. Si in Franta au fost inregistrate temperaturi record, de 40 de grade la Saint Chamas, 39.5 grade la La Rouvière, 39.5 grade la Montfort-sur-Argens.

Canicula se va intensifica insa in zilele urmatoare in Turcia si in Grecia, unde la finalul saptamanii sunt asteptate temperaturi cuprinse intre 42 si 45 de grade si este de asteptat sa se inregistreze noi recorduri termice. De asemenea, este anuntat un risc major de incendii de vegetatie in Grecia. 

Va fi cald si in Goenlanda, unde temperaturile vor ajunge pana la 23.1 grade.

Cu o canicula severa se confrunta si Asia. Aici, sunt asteptate temperaturi de 46 de grade in Turkmenistan, 44 grade in Kazakhstan si 42 in Uralsk. 

Nici Siberia nu a scapat de canicula. Si aici s-au inregistrat noi recorduri de temperatura, de 39.4 de grade la Ufa, 39.1 la Birsk, 36.4 grade la Verhnij Ufalej 40.5 la Sterlitamak si 38.9 grade la Magnitogorsk.

In Africa, ninge

Daca Europa si Asia se afla sub un val masiv de canicula, in Africa ninge! A nins pentru prima data in ultimii ani, in Africa de Sud. Aici, locuitorii din Johannesburg, cel mai mare oras din Africa de Sud, s-au bucurat de zapada dupa 11 ani de la ultima ninsoare. Cei mai fericiti au fost insa copiii care s-au putut juca in zapada.

Locuitorii au descris zapada ca fiind “magie pura” sau ca fiind o “minune”.

Jennifer Fitchett, profesoara de geografie fizica la Universitatea din Witwatersrand, a declarat pentru Times ca este putin probabil ca zapada sa dureze. Aceasta a mai afirmat ca ninsoarea a fost cauzata de o crestere a umiditatii si de temperaturile scazute din cauza unui val de aer rece. 

................................................................................................................

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea