Social

#vaccin moderna cancer #vaccin cancer #cancer de piele #moderna #cancer #vaccin

Vaccin impotriva cancerului. Moderna si Merck au dezvoltat un vaccin de tip ARN mesager pentru persoanele cu risc sporit de cancer de piele

Companiile farmaceutice Moderna si Merck au anuntat ca au incheiat un acord pentru a dezvolta si comercializa un vaccin de tip ARN mesager pentru pacientii cu risc crescut de a dezvolta cancer de piele.

 

Potrivit Reuters, vaccinul experimental de la Moderna este deja testat in combinatie cu imunoterapia pentru cancer de la Merck, Keytruda. Terapiile sunt folosite intr-un studiu pentru tratarea pacientilor cu cancer de piele.

Date privind eficienta vaccinului sunt astepte pana la finalul acestui an. 

Vaccinul impotriva cancerului este adaptat pentru fiecare pacient in parte, pentru a genera celule T, importante in dezvoltarea raspunsului imun al organismului. Acesta se face in baza semnaaturii mutationale specifice a tumorii.

Merck si Moderna au devenit parteneri in 2016 pentru dezvoltarea unui vaccin personalizat pentru tratamentul diferitelor tipuri de cancer.

Merck urmeaza sa plateasca 250 de milioane de dolari catre Moderna, conform acordului, pentru a-si exercita o optiune convenita la inceputul parteneriatului lor si pentru a merge mai departe cu urmatorii pasi care trebuie facuti inainte de plasarea pe piata a viitorului produs, anunta Reuters.

Moderna se bazeaza pa vaccinuri impotriva gripei

Piata vaccinurilor impotriva Covid-19 este in scadere, iar in urmatorii ani aceasta va continua sa scada, pe masura ce pandemia va deveni tot mai putin agresiva.

De aceea, Moderna isi pune sperantele in vaccinurile sale non-Covid, cum sunt cele impotriva gripei si a virusului respirator sincitial.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea