Social

#iarna 2022 2023 #progonza meteo iarna #prognoza meteo #vreme #iarna

Cum va fi vremea iarna aceasta. Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023

Meteorologii de la Accweather au emis prognoza meteo pentru iarna 2022-2023. Potrivit prognozei iarna va fi una usoara in toata Europa.

Expertii in meteorologie au declarat ca modul in care iarna va afecta continentul va fi influentat in mare parte de fenomenul oceanic La Niña. La Niña este este onologul rece al fenomenului El Niño.

Cum va fi vremea in Europa

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru Europa si pentru Romania. Acestia au dezvaluit care sunt conele care vor fi scutite de ierni grele, dar si care vor fi cele mai afectate din punct de vedere meteorologic. 

Potrivit meteorologilor furtunile generale vor afecta in aceasta iarna in special sudul Europei.

Sunt anuntate furtuni insotite de vant puternic si ploi abundente in special in Portugalia, Spania, sudul Frantei, Italia si Balcani.   

Meteorologii le recomanda Venetienilor sa monitorizeze constant furtunile din zona, din cauza predispozitiei lor la inundatii.

Regatul Unit si Irlanda se vor confrunta cu intervale de frig care vor fi insotite si de ninsori.

In orase precum Dublin si Edinburgh se vor inregistra mai putine zile cu nunsori decat in anii precedenti. Insa orice perioada rece ar putea avea efecte substantiale asupra costurilor cu energia.

In nord-estul Europei si Scandinavia se vor inregistra temperaturi mai calde decat media normala. Aici vor exista si perioade cu vreme rece si intabila, insa pentru perioade scurte. Vremea va fi, in general, calduroasa.

Cum va fi vremea in Romania

Pentru Romania sunt anuntate precipitatii insemnate cantitativ, care vor duce la refacerea deficitului de umiditate.

Vremea va fi mai racoroasa in zonele din nordul, centrul, nord-vestul, nord-estul tarii, unde sunt asteptate si ninsori mai abundente. 

Temperaturile vor oscila frecvent. Von trece de la perioade cu temperaturi mai scazute, la perioade u temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei.

In depresiuni vremea va fi deosebit de rece, ajungand in unele dimineti pana la -25 de grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea