Social

#scumpire legume #postul pastelui #post #legume

Urmeaza cel mai scump post din ultimii ani! Preturi de lux la alimente banale precum fasole sau urzici

Postul Pastelui este aproape, dar vine cu numeroase provocari pentru crestini. Desi perioada postului era odinioara favorabila, deoarece legumele erau mai ieftine decat carnea, acum multe persoane abia isi mai permit sa cumpere urzici sau fasole.

 

Pretul legumelor si al fructelor a crescut alarmant, iar putini sunt cei care ii mai permit sa le puna pe masa.

Fasolea, care este nelipsita de pe mesele romanilor, in special in perioada postului, costa in jut de 20 de lei kilogramul, in piete. Pretul acesteia a crescut cu 50% fata de anul trecut.

Si urzicile se van in piete cu 20-25 de lei kilogramul. Iar pretul pentru ceapa de apa ajunge la 15 lei/kilogram.

S-au scumpit deosebit de mult si verdeturile, ardeii, pastarnacul, conopida ssau rosiile. De exemplu, un kilogram de rosii poate costa pana la 20-30 de lei kilogramul, in functie de soi, de provenienta dar si de piata din care sunt achizitionate.

Si produsele de post s-au scumpit, fata de anul trecut. Un lapte vegetal costa aproximativ 20 de lei, iar cel mai ieftin pateu de post costa 5 lei.  In acelasi timp, pretul pentru un borcan de zacusca porneste de la 15 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea