Pretul legumelor si al fructelor a crescut alarmant, iar putini sunt cei care ii mai permit sa le puna pe masa.
Fasolea, care este nelipsita de pe mesele romanilor, in special in perioada postului, costa in jut de 20 de lei kilogramul, in piete. Pretul acesteia a crescut cu 50% fata de anul trecut.
Si urzicile se van in piete cu 20-25 de lei kilogramul. Iar pretul pentru ceapa de apa ajunge la 15 lei/kilogram.
S-au scumpit deosebit de mult si verdeturile, ardeii, pastarnacul, conopida ssau rosiile. De exemplu, un kilogram de rosii poate costa pana la 20-30 de lei kilogramul, in functie de soi, de provenienta dar si de piata din care sunt achizitionate.
Si produsele de post s-au scumpit, fata de anul trecut. Un lapte vegetal costa aproximativ 20 de lei, iar cel mai ieftin pateu de post costa 5 lei. In acelasi timp, pretul pentru un borcan de zacusca porneste de la 15 lei.